کد خبر : 323653
انتشار : ۱۴۰۳/۰۹/۱۰ - 13:37
دسته‌بندی : برگزیده ها، بین الملل
چاپ

در سوریه چه خبر است؟ / چه شد که معارضین اینقدر راحت در حلب پیشروی کردند؟

از ابتدای بحران سوریه، ترکیه یکی از بازیگران مؤثر بوده است. ترکیه سعی کرده بین گروه‌های سلفی-تکفیری و اخوانی و حتی گروه‌های میانه رو، به ایفای نقش در شمال سوریه بپردازد. جبهه النصره و تحریر الشام و ارتش آزاد سوریه عمده گروه‌هایی هستند که دفاتری در آنکارا دارند و بر روی تأثیرگذاری بر ۳ میلیون آواره سوری در ترکیه فعالیت می‌کنند.

در سوریه چه خبر است؟ / چه شد که معارضین اینقدر راحت در حلب پیشروی کردند؟

به گزارش سایت خبری مدارا: انتخاب نوشت: از ابتدای بحران سوریه، ترکیه یکی از بازیگران مؤثر بوده است. ترکیه سعی کرده بین گروه‌های سلفی-تکفیری و اخوانی و حتی گروه‌های میانه رو، به ایفای نقش در شمال سوریه بپردازد. جبهه النصره و تحریر الشام و ارتش آزاد سوریه عمده گروه‌هایی هستند که دفاتری در آنکارا دارند و بر روی تأثیرگذاری بر ۳ میلیون آواره سوری در ترکیه فعالیت می‌کنند.

در چند سال اخیر آنکارا سعی کرده بود که از معارضین حمایت کند، اما درنهایت به این نتیجه رسیدند که با حضور ایران و روسیه پیروز نمی‌شوند. پس از چندی اردوغان گفت گروه‌های میانه رو را حمایت خواهد کرد که برای سوریه تنشی پیش نیاید و ادلب هم به شکل رسمی‌تر به واحد سیاسی سوریه برگردد، اما حالا ترکیه مجدد وارد صحنه شده تا به بشار اسد خواسته‌های خود را تحمیل کند.

چه چیزی در دست گروه‌های معارض است؟ 

اگر نقشه‌های میدانی را نگاه کنیم، پایگاه‌های جنوب غرب ادلب، مربوط به حزب الله بود که سعی می‌کردند اوضاع را کنترل کنند، جنگ لبنان باعث یک خلاءقدرت در آن نقطه شد. همچنین دولت سوریه نیز نتوانسته اقتصاد خود را بازسازی کند و از آن طریق سامانی به ارتش خود دهد. دمشق همچنان آسیب‌پذیر و نیازمند ایران و روسیه است.

مسأله‌ی بعدی مربوط به هماهنگی بین سنتکام و ترکیه است. منطقه‌ی شمال غرب حلب و تجهیزات و (احتمالاً پشتیبانی هوایی اسراییل در روز‌های آینده) باعث شد معارضین سوری تقویت شوند.

این گروه‌ها توانستند روستا‌های مرزی حلب و ادلب را تصرف کرده و در این مناطق مستقر شوند. در همین راستا برخی از مناطق مهم از جمله فرمانداری، مناطق تاریخی و جاده تیفایو که جاده حلب-دمشق است را در دست گرفتند. ترکیه قصد دارد در ادامه عملیات‌هایی که علیه کرد‌ها انجام می‌داد، در حلب مستقر شود و سراغ دیگر کرد‌ها برود. البته این موضوع با منافع آمریکا و اسراییل همپوشانی یافته است. در نهایت به نظر می‌آید خود ترکیه از طریق این عملیات موضع خود را در عادی‌سازی روابط با سوریه تحمیل کند.

چرا سوریه مهم است؟ 
اهمیت سوریه در محور مقاومت ناظر بر این است که علاوه بر اینکه پایگاهی برای ایران و نیرو‌های مقاومت است، خط اصلی شریان تسلیح اصلی حزب الله است. از دهه‌ها پیش آنها می‌خواستند سوریه را از محور مقاومت جدا کنند. یکبار در سال ۲۰۰۹ از طریق عادی سازی، یکبار در جریان جنگ داخلی سعی کردند اسد را از بین ببرند و امروز هم می‌خواهند از طریق یک فشار همه جانبه، دولت سوریه را به سمتی ببرند که از محور مقاومت جدا شود یا کلاً حکومت سوریه از بین برود. ذی نفع این تغییر وضعیت، تل اویو و واشنگتن است.

پایان ماجرا کجاست؟ 
با توجه به پویایی حاکم بر شرایط منطقه و سرعت بالای تحولات واقعاً نمی‌توان زمان مشخصی برای پایان این تنش درنظر گرفت. اسراییل می‌خواهد موازنه‌ی قدرت را تغییر دهد تا به آمریکا و اعراب بگوید که شریک خوبی است و کارت امنیت را در محور شرق عربی تقویت کند. تل آویو می‌خواهد کریدور‌های آینده آن منطقه را تضمین کند. اگر بشار اسد ترور شود و یا خود را از محور مقاومت جدا کند، آنها به خواسته‌ی خود می‌رسند، اما الان در ابتدای بحران هستیم.

اخبار مرتبط:
نماینده مجلس: نباید انتظار پایین آمدن قیمت دلار را داشته باشیم
نماینده مجلس: نباید انتظار پایین آمدن قیمت دلار را داشته باشیم

نائب رئیس اول کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی به بیان توضیحاتی درباره دلیل افزایش قیمت دلار پرداخت و این امر را ناشی از مسائل منطقه ای، تورم و .... معرفی کرد و همچنین تاکید کرد که نباید انتظار پایین آمدن قیمت دلار را داشته باشیم.

یک فعال حوزوی: افکار انحرافی در برخی محافل خانگی افزایش یافته‌است
یک فعال حوزوی: افکار انحرافی در برخی محافل خانگی افزایش یافته‌است

یعقوبی گفت: اگر سازمان تبلیغات اسلامی از طریق مساجد فعالیت‌های خود را آغاز کند و برنامه‌های متنوعی برای رشد مخاطبان طراحی کند، این تأثیرات بسیار گسترده خواهد بود. متأسفانه، افکار انحرافی در برخی محافل خانگی افزایش یافته‌است. برای جلوگیری از این روند، نیاز است که مساجد تقویت شوند و اساتید متخصص و مدیران ماهری به این اماکن فرستاده شوند تا برنامه‌های جذاب و مؤثری اجرا شود.

هاآرتص: اسرائیل در لبنان پایگاه نظامی می‌سازد
هاآرتص: اسرائیل در لبنان پایگاه نظامی می‌سازد

روزنامه هاآرتص نوشت: «ارتش اسرائیل در حال تدارک برای امکان تداوم حضور در خاک جنوب لبنان پس‌از پایان مهلت ۶۰ روزهٔ آتش‌بس است»

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است