کد خبر : 323857
انتشار : ۱۴۰۳/۰۹/۱۱ - 12:31
دسته‌بندی : اقتصادی، برگزیده ها
چاپ

مرکز آمار جهش ۸۰ درصدی قیمت گوجه در یک ماه را تایید کرد

قیمت خیار و گوجه ظرف یک سال تقریبا دو برابر شده است.

مرکز آمار جهش ۸۰ درصدی قیمت گوجه در یک ماه را تایید کرد

به گزارش سایت خبری مدارا: داده‌های جدید مرکز آمار ایران از بازار خوراکی‌ها نشان می‌دهد قیمت خیار درحدفاصل آبان پارسال تا امسال تقریبا دو برابر شده است. طبق رسم نانوشته‌ای که وجود دارد، با نزدیک شدن به فصل گرما شاهد کمبود عرضه گوجه‌فرنگی به بازار هستیم و بلوای گوجه، منجر به افزایش قیمت ۸۰ درصدی در یک ماه شده. آمار‌های رسمی مشخص می‌کنند تفاوت قیمت گوشت گوسفندی و گوساله به بیش از کیلویی ۱۰۰ هزار تومان رسیده است و در مناطق شهری تقریبا نیمی از خوراکی‌ها جلوتر از تورم عمومی می‌‌تازند.

خیار؛ رکورددار تورم در بازار خوراکی

قیمت خیار آبان امسال به‌طور متوسط به‌کیلویی ۴۲ هزار تومان رسید. داده‌های مرکز آمار ایران از بازار خوراکی نشان می‌دهد سال قبل در چنین روز‌هایی هر کیلو خیار ۲۱ هزار و ۳۵۷ تومان به دست مردم می‌رسد که نشان از رشد تقریبا دو برابری دارد.

قیمت خیار از یک سال قبل به این طرف تقریبا دو برابر شده و مرکز آمار از رشد قیمت ۹۶.۸ درصدی قیمت خبر می‌دهد. رصد مرکز آمار ایران از وقایع بازار خوراکی در آبان امسال مشخص می‌کند قیمت خیار در بازار حتی تا مرز کیلویی ۶۰ هزار تومان پیش رفته و کف قیمت خیار از کیلویی ۳۳ هزار و ۵۰۰ تومان عقب نرفته است.

گوجه فرنگی؛ جهش قیمت ۸۰ درصدی در یک ماه

قیمت گوجه‌فرنگی به‌تنهایی در یک ماه حدود ۸۰ درصد افزایش پیدا کرده است. هر کیلو گوجه‌فرنگی که آبان امسال به طور متوسط ۳۹ هزار و ۵۷۰ تومان ارزش فروخته می‌شد، مهر امسال ۲۲ هزار و ۹۰ تومان ارزش داشت.

قیمت گوجه‌فرنگی حالا با افزایش ۸۰ درصدی در یک ماه، رشد قیمت ۹۶.۷ را از یک سال قبل به این طرف تجربه می‌کند و از این نظر پشت سر خیار، در جدول تورم خوراکی‌ها رتبه دوم را مال خود می‌کند.

بلوای خیار و گوجه‌فرنگی در بازار!قیمت خیار ظرف یک سال از کیلویی ۲۳ هزار و ۵۰۰ تومان به بیش از ۴۲ هزار تومان رسیده است

افزایش قیمت گوجه‌فرنگی در این برهه سال، تقریبا مرسوم است و همیشه خدا با نزدیک شدن به فصل سرما شاهد کمبود عرضه به بازار و تببع آن افزایش قیمت گوجه فرنگی هستیم.

جدایی گوشت گوسفندی از گوساله

قیمت گوشت گوسفندی به‌طور متوسط کیلویی ۱۰۹ هزار تومان از گوشت گوساله جلو افتاده است. قیمت هر کیلو گوشت گوسفندی در بازار آبان امسال به‌شکل متوسط ۶۸۴ هزار تومان تخمین زده شده و آنطرف هر کیلو گوشت گوساله کیلویی ۵۷۵ هزار تومان به دست مصرف‌کننده رسیده است.

قیمت گوشت گوسفندی طبق آمار‌های رسمی از دی‌ماه پارسال نسبت به گوشت گوساله سبقت گرفت و حالا تفاوت هر کیلو گوشت گوسفندی و گوساله به بیش از کیلویی ۱۰۰ هزار تومان تبدیل شده است. محاسبات مرکز آمار ایران از بازار گوشت در مناطق شهری کشور مشخص می‌کند، در حدفاصل آبان پارسال تا امسال حدود ۴۵ درصد به قیمت گوشت گوسفندی اضافه شده، اما آنطرف گوشت گوساله که خریدار کمتری در بازار دارد، در همین مدت رشد قیمت ۱۵ درصدی را به‌چشم دیده است.

قیمت گوشت گوسفندی و گوساله توسط مرکز آمار ایران به شکل متوسط اعلام می‌شود و طبیعتا بین گوشت تنظیم بازاری در میادین میوه‌وتره‌بار و راسته بدون استخوان در قصابی‌های بالای شهر تفاوت‌های زیادی وجود دارد.

منتظر افزایش قیمت روغن باشیم؟

روغن مایع و روغن نباتی تنها خوراکی‌های به‌حساب می‌آیند که از یک سال قبل تا الان ارزان شده‌اند. قیمت روغن مایع که در قالب بطری‌های ۹۰۰ گرمی موجود در بازار برای مرکز آمار ایران ملاک است، در این مدت از ۶۵ هزار و ۹۴۰ تومان به ۶۳ هزار و ۱۹۹ تومان بدل شده است.

قیمت روغن نباتی هم در حلب‌های یک کیلویی از ۷۰ هزار و ۴۲۸ تومان به ۶۷ هزار و ۸۶۲ تومان رسیده است. به این ترتیب در بازه یک ساله شاهد افت سه و چهار درصدی قیمت روغن نباتی و روغن مایع بودیم، اما آنطور که رییس هیات مدیره انجمن روغن نباتی می‌گوید در ماه‌های آینده می‌تواند ورق در بازار روغن برگردد.

قیمت روغن در بازار جهانی طی ماه گذشته روند صعودی داشته و وضعیت بازار داخلی هم از قدیم و ندیم تابعی از فعل‌وانفعالات بازار جهانی بوده است.

جایگاه خوراکی‌ها در تورم عمومی

نرخ تورم عمومی در مناطق شهری کشور آبان امسال به ۳۲.۸ درصد رسید. این عدد به زبان ساده نشان می‌دهد خانوار ایرانی ساکن مناطق شهری آبان امسال ۳۲.۸ درصد بیشتر از مدت مشابه سال قبل برای دسترسی به همه کالا و خدمات هزینه کرده است.

مرکز آمار ۵۳ قلم خوراکی مختلف را در مناطق شهری به‌طور مرتب و ماهانه زیر ذره‌بین می‌برد و آخرین داده‌ها مشخص می‌کند ۲۸ قلم خوراکی مختلف، از یک سال قبل به این طرف جلوتر از نرخ تورم عمومی حرکت کرده‌اند.

اخبار مرتبط:
نماینده مجلس: نباید انتظار پایین آمدن قیمت دلار را داشته باشیم
نماینده مجلس: نباید انتظار پایین آمدن قیمت دلار را داشته باشیم

نائب رئیس اول کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی به بیان توضیحاتی درباره دلیل افزایش قیمت دلار پرداخت و این امر را ناشی از مسائل منطقه ای، تورم و .... معرفی کرد و همچنین تاکید کرد که نباید انتظار پایین آمدن قیمت دلار را داشته باشیم.

یک فعال حوزوی: افکار انحرافی در برخی محافل خانگی افزایش یافته‌است
یک فعال حوزوی: افکار انحرافی در برخی محافل خانگی افزایش یافته‌است

یعقوبی گفت: اگر سازمان تبلیغات اسلامی از طریق مساجد فعالیت‌های خود را آغاز کند و برنامه‌های متنوعی برای رشد مخاطبان طراحی کند، این تأثیرات بسیار گسترده خواهد بود. متأسفانه، افکار انحرافی در برخی محافل خانگی افزایش یافته‌است. برای جلوگیری از این روند، نیاز است که مساجد تقویت شوند و اساتید متخصص و مدیران ماهری به این اماکن فرستاده شوند تا برنامه‌های جذاب و مؤثری اجرا شود.

هاآرتص: اسرائیل در لبنان پایگاه نظامی می‌سازد
هاآرتص: اسرائیل در لبنان پایگاه نظامی می‌سازد

روزنامه هاآرتص نوشت: «ارتش اسرائیل در حال تدارک برای امکان تداوم حضور در خاک جنوب لبنان پس‌از پایان مهلت ۶۰ روزهٔ آتش‌بس است»

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است