به گزارش
سایت خبری مدارا؛ چند روز مانده تا ابلاغ رسمی قانون عفاف و حجاب توسط رئیس مجلس (۲۳ آذر) متن آن منتشر شد و به صورت گستردهای مورد توجه رسانهها قرار گرفت. انتشار متن این قانون جنجالآفرین شد و واکنشهای مختلفی را برانگیخت. در قانون جدید، از محرومیتهای اجتماعی و جریمههای نقدی به عنوان عامل بازدارنده برای بیحجابی استفاده شده است.
محمدحسین ساکت، قاضی پیشین دیوان عالی کشور،درباره عدم توانایی افراد برای پرداخت جزا نقدی قانون حجاب به «انتخاب» گفت: پیش بینی برای مسائل مالی این قانون نشده است.اگر فرد به اندازه جزا نقدی این قانون پولی نداشته باشد،به اندازه آن پول باید زندان برود. شک نکنید این قانون با مشکلات زیادی رو به رو میشود و با تنش و نارضایتی خاصی مواجه میشود. این قانون از همین الان شکست خورده است. من تعجب میکنم قانون گذاران ما که تجربهی ماهواره را دارند،چگونه درباره حجاب هم آنگونه عمل کردند.
وی درباره راهکار کنار گذاشتن این قانون بیان کرد: شورای نگهبان اگر منصف باشد باید این قانون را اصلاح کند. بعید است به کلی این قانون کنار گذاشته شود. اگر این قانون متروک شود، کنار گذاشته خواهد شد. مثل قانون ماهواره که حذف نشده اما متروک شده است.
ساکت درباره عدم اجرا قانون حجاب توسط دولت گفت: دولت نمیتواند قانون را اجرا نکند اما میتواند اصلاحاتی پیشنهاد دهد که این کار هم پیچیده است. من تعجب میکنم در این شرایط خاص ایران، چطور شده که قانون حجاب برای مجلس ضرورت پیدا کرده است. قانون گذاری یک فن و هنر است اما متاسفانه اگر رعایت نشود، جز نارضایتی نتیجهای نخاهد داشت.