به گزارش سایت خبری مدارا: نامه نیوز نوشت: حجتالاسلام مصطفی پورمحمدی، دبیرکل جامعه روحانیت مبارز عصر امروز (سهشنبه ۲۰ آذر) در همایش ارزیابی اثربخشی کنوانسیون ملل متحد در مهار فساد گفت: موضوع سلامت اقتصادی، سیاسی، اداری و فرهنگی از مهمترین موضوعات تمام جوامع است. بحث سلامت جوامع و دوری از فساد و پیراستگی از فساد رسالت جدی است.
وی افزود: البته یکی از بزرگترین ناکامیها و شکست های انسان در طول تاریخ در این حوزه بوده است. یعنی انسان و تاریخ انسان در ایجاد سلامت. در ابعاد مختلف کامروا نبوده و فساد در اغلب مظاهر بر سلامت غلبه پیدا کرده است.
وزیر اسبق کشور و اطلاعات ادامه داد: در تمام جوامع یکی از مهمترین مسائل مبارزه با فساد است. انقلاب اسلامی و جامع ما نیز این دغدغه را داشته و دارد. ما اضافه بر رسالت انسانی، به دلیل آموزههای دینی رسالت الهی هم داریم. سوابق تمدنی ما هم حاکی از این است که حکما و دانشمندان به دنبال سلامت و مبارزه با فساد بودند. به همین جهت احساس متفاوتی داریم.
پورمحمدی تاکید کرد: برای حاکم کردن سلامت در جامعه زیست درست و سالم است. در مقوله مبارزه با فساد پیشگیری است. مراقبت و نظارت هم مهم است که در پیشگیری انحراف وجود نداشته باشد. ضلع سوم نیز بحث مقابله و مبارزه است.
دبیرکل جامعه روحانیت مبارز خاطرنشان کرد: دنیای امروز برای ایجاد سلامت اداری، راهکار شفافیت و استفاده از فناوری در ارائه خدمات و پاسخگویی را ارائه کرده که محور آن دولت الکترونیک است. اگر بخواهیم در کشور، بدون حاشیه سلامت اداری و مالی و اقتصادی حاکم شود، ناچاریم دولت الکترونیک را فراگیر کنیم. کشور ظرفیتهای بسیار خوبی برای انجام این رسالت دارد. دانش و ابزار زیادی دارد.
وزیر اسبق کشور اطلاعات با بیان این که با دفاتر خدمات و این ادا و اطوار نمیشود دولت الکترونیک را ایجاد کرد، یادآور شد: هر کجا کاغذ و پرونده فیزیک و مراجعه به میدان آمد، دولت الکترونیک شعار است. این مساله تجربه جهانی است و نیازی چانهزنی ندارد. واسطهها و دفاتر، حرکت دولت الکترونیک را کند کرده است.
وی یادآور شد: در حوزه پیشگیری ها بحث مزاحمها مهم است. بسیاری از استعلام های امروز هیچ اثری ندارد و تنها سنگانداز است. بسیاری از مجوزها کارایی ندارد و نخل است. سالی یک میلیون استعلام گرفته میشد. کل سوءپیشینه باید برداشته شود، چون استعلامها مزاحم است و در تحقق خدمات ساده و دولت الکترونیک ما را با مشکل روبهرو میکند.
رئیس اسبق سازمان بازرسی کل کشور تاکید کرد: بحث پاسخگویی باید در جامعه نهادینه شود. نمیشود افراد مصونیت داشته باشند. وقتی شفافیت و پاسخگویی وجود داشته باشد بسیاری از مشکلات حل میشود. من در سازمان بازرسی اتاقها را شیشه ای کردم تا مدیران بدانند که همه کارهای آنها را رصد کنند. این ساختمان نمادین بود برای این که شفافیت را به مدیران نشان دهم.
پورمحمدی ادامه داد: سازمان بازرسی کل کشور روی مسائل اداری و دیوان عدالت روی مسائل مالی نظارت دارد. بیرون از آن رسانه و تشکلهای مردم نهاد است. باید سمنها برای مقابله با فساد مجال داشته باشند. مطبوعات هم باید نقش فعالی داشته باشند. برخی گزارشهای فسادهای مطبوعات، معامله است.
دبیرکل مجمع روحانیت مبارز با تاکید بر این که مراجع کنترلکننده باید صادق باشند، عنوان کرد: در بحث مبارزه و درمان یکی از مشکلات امروز ایران دستگاههای فراوان و موازی است. دچار قانون بازدهی نزولی شدیم، چراکه راندمان را کاهش داده است. تمام نیروهای کنترلکننده جمعیت، انبوهی از مدیران را در خود جای داده است. با وجود این جمعیت چرا اینقدر پرونده زیاد است؟ ما دچار قانون بازدهی نزولی شدیم که فاجعه مدیریتی است.
وی یادآور شد: امروز دنیا هم به دنبال مبارزه با فساد هستند. این همه هزینه وحشتناکی که ما میکنیم را ندارند. بحث سلامت را از یک سازمان استخراج میکنند که حجم مدیریتی و دفتر و دستک نمیخواهد. این سازمان، پلیس مالی یا سازمان مالیاتی است. سازمان مالیاتی مطلعترین سازمان در گردش مالی تمام جوامع است.
پورمحمدی با بیان این که امروز قویتربن و ریزترین قانون، بیشترین تجهیزات، متخصص و کارشناس در سازمان مالیاتی ایران است، اظهار داشت: سازمان مالیاتی بدون حکم میتواند وارد حسابهای مالی شود. بنا باشد مبارزه با فساد کنیم باید این سازمان درست کار کند و دولت به آن متکی شود. اگر سازمان مالیاتی خوب عمل کند، قاطعانه میگویم ۸۰ درصد سلامت اداری و مبارزه با فساد در کشور عملی خواهد شد. هر کسی به این صحبت نقد دارد، نقد خود را بیان کرد. ۲۰ درصد باقی مانده نیز راهحل دارد.
دبیرکل جامعه روحانیت مبارز با تاکید بر این که دستگاههای غیرحرفهای باید از مبارزه با فساد کنار گذاشته شوند، تصریح کرد: صریح میگویم ضابطیان قضایی باید از این حوزه کنار بروند. دستگاههای قضایی پس از سازمان مالیاتی باید وظیفه خود را انجام دهند، آنها باید به میدان بیایند، نه این که به عنوان اخلال در اقتصاد، ورود پیدا کنند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: موضوع فساد، موضوع امنیتی به این شکل نیست. اکنون به دنبال پرونده و مفسد هستند نه دنبال فساد. اینها مشکلات زیادی برای مبارزان به وجود میآورند. حفاظتها، دستگاههای انتظامی، اطلاعاتی و امنیتی باید از مبارزه با فساد عقبنشینی کنند و این به نفع کشور است.