به گزارش سایت خبری مدارا: نامه نیوز نوشت: رویکرد اعلامی مسعود پزشکیان در انتخابات شنیدن صدای مردم از یک سو، هماهنگی با حاکمیت و تحقق شعار وفاق از سوی دیگر بود که فرصت بینظیری را برای اعمال برخی تغییرات ایجاد کرد اما نکته مهم آن است که این پنجره فرصت اگر با اقدام همراه نشود بسته خواهد شد و سیل وقایع فرصتهای موجود را از بین میبرد و امید ایجادشده ناامید میگردد کمااینکه شور ایجادشده پس از روی کار آمدن آقای پزشکیان پس از گذشت سه ماه کمتر شده و باید شعارها را با عملها همراه کرد تا دستاوردها ظاهر شود و امیدها ناامید نشود و از یک آرزو به یک خوشبینی تبدیل شود.
ابراهیم فیاض درباره تأثیر اوضاع اقتصادی بر نوع نگاه مردم به دولت پزشکیان گفت: پزشکیان می خواست برقراری عدالت عرفی در جامعه را با الگوگیری از دهه شصت به اجرا درآورد اما بعد از چند ماه قرائن و شواهد نشان می دهد که جهت گیری دولت او همچون دولت مرحوم هاشمی رفسنجانی، احمدی نژاد، حسن روحانی و مرحوم سیدابراهیم رئیسی به سمت اجرای سیاست های تعدیل اقتصادی است؛ این رویکرد نوعی نوسازی عامرانه است که سرمایه اجتماعی را از بین می برد.
وی با بیان اینکه دولت دوباره از هدف گذاری برای تحقق رشد ۸ درصدی اقتصادی صحبت می کند، افزود: دولت با کدام پول و درآمد می خواهد به این هدف برسد؟ اگر سرمایه گذاری خارجی داشتیم می توانست رشد ۸ درصدی اقتصادی اتفاق بیفتد اما اگر قرار باشد دولت با گران کردن بنزین، طلا و ارز درآمدی برای اهداف توسعه ای به دست آورد؛ این همان سیاست تعدیل اقتصادی دولت کارگزاران سازندگی است که پول از جیب مردم خارج و به جیب دولت می رود.
این کارشناس مسائل اجتماعی با بیان اینکه دولت پزشکیان باید به این سئوال پاسخ روشن دهد «آیا می خواهد با ریاضت اقتصادی به رشد اقتصادی برسد؟» اظهار کرد: اگر قرار باشد همه خدمات از آموزش، درمان و انرژی گران شود و پرداخت همه هزینه ها به دوش مردم بیفتد؛ باید منتظر گرانی های وحشتناک بود که بر اثر آن همه شعارهای عدالت طلبانه تحت تأثیر قرار می گیرد و به فراموشی سپرده می شود. دور شدن پزشکیان از شعارهای انتخاباتی اش به آن معنی است که آن شعارها زمان انتخابات غیرکارشناسی بود، نمونه اش را در موضوع رفع فیلترینگ می بینیم.
وی درباره میزان تاب آوری مردم مقابل گرانی ها ادامه داد: الان بیشترین فشار بر دهک های کم درآمد جامعه می آید. هر چند طبقه متوسط به بالا در مضیقه اقتصادی قرار نمی گیرند اما هزینه ها به آنها نیز فشار روانی وارد می کند، به عبارت دیگر آنها پول برای تأمین معیشت خانواده خود دارند اما با عصبانیت پول خرج می کنند. نمونه این وضعیت را می توان در اقشار کارمند و کارگر می توان مشاهده کرد؛ هر چند حقوق شان افزایش یافته اما این افزایش حقوق کفاف زندگی شان را به سختی می دهد.
فیاض با بیان اینکه جامعه بر اثر گرانی ها منفعلتر می شود، گفت: درآمد وقتی خوب باشد مسائل جنسی اوج می گیرد، دختر و پسر ازدواج می کنند اما وقتی درآمد کم باشد سرد می شوند و مشروب، مواد مخدر و الکل جایگزین گرایشات جنسی می شود. امروز نیز نشانه های این انفعال در جامعه را می توانیم در افزایش آمار مصرف مشروبات الکی، سیگار و مواد مخدر ببنیم.
وی با بیان اینکه هم اکنون جامعه در وضعیت ریاضت اقتصادی قرار دارد، افزود: اگر بخواهیم عدالتگرایانه به موضوعات نگاه کنیم، دولت به جای اجرای طرح های عمرانی باید دنبال تقویت شاخص های رفاه نسبی در جامعه باشد. معتقدم نوسازی و توسعه با تأخیر و شیب ملایم انجام شود بهتر از آن است که آسیب های اجتماعی هر روز در جامعه تشدید شوند.