به گزارش سایت خبری مدارا: حوزه نیوز نوشت: مراسم اختتامیه سومین همایش «بانوان بهشت» برای تجلیل از پیشکسوتان، مداحان، پژوهشگران، مدیران هیئات، سخنرانان و فعالان عرصه هیئتداری بانوان، همزمان با سراسر کشور در استان سیستان و بلوچستان برگزار شد. در این مراسم حجتالاسلام مجید باباخانی، رئیس سازمان هیئت و تشکلهای دینی با اشاره به نقش ویژه بانوان در جامعه به ویژه هیئات افزود: در هیئات، از حضرت صدیقه طاهره (س) آموختهایم که وقتی دست امام جامعه بسته میشود، نقش بانوان آغاز میشود و از زینب کبری (س) نیز آموختهایم که وقتی امام به مذبح میرود و شهید میشود، نقش بانوان تازه آغاز میشود. رسالت بانوان در ایستادگی و مقاومت از ابتدای تاریخ برجسته بوده و حتی در دوران دفاع مقدس نیز خود را نشان داد.
رئیس سازمان هیئت و تشکلهای دینی در پایان گفت: امروز نیز در جامعه ما نقش بانوان بیش از پیش برجسته است. این را میتوان از فعالیتهای اجتماعیشان به عنوان نیمی از جامعه تا نقش تربیتی که در خانه ایفا میکنند به خوبی دریافت.
تأثیر مجالس اهل بیت (ع)
در این همایش از ۳۳ بانوی فعال در عرضه هیئت و هیئتداری تجلیل و «نشان فاطمه» به آنها اهدا شد. در این سلسله همایشها که تا روز ولادت حضرت زهرا (س) ادامه داشت، از ۱۷۰بانوی مداح و سخنران و هیئتی در سراسر کشور تجلیل شد. اکرم یعقوبی یکی از برگزیدگان این رویداد است؛ بانویی که بیش از ۲۸ سال در مسیر خدمت به مجالس اهلبیت (ع) و آموزش دینی فعالیت داشتهاست. در گفتوگوی ما با او، روایتهایی از زندگی، خدمت و تأثیرگذاریاش در این عرصه روشن شد.
این بانوی برگزیده سومین دوره همایش «بانوان بهشت» که فارغالتحصیل رشته علوم قرآنی از دانشگاه و همچنین سطح سه حوزه علمیه میگوید: «مدرس دینی و قرآن در آموزش و پرورش، مدرس احکام و روش تدریس موضوعی در حوزه علمیه الزهرا (س)، سخنور و مدیر هیئت مذهبی هستم. مسیری را که امروز در آن ایستادهام، مدیون مادرم هستم. او از دوران کودکی ما را به کلاسهای مذهبی میبرد و به مسائل دینی علاقهمند میکرد. این علاقهمندی باعث شد که پس از فارغالتحصیلی از حوزه علمیه، تمام توانم را برای آموزش احکام و تعالیم دینی به کار بگیرم.»
وی در ادامه توضیح میدهد: «۲۸ سال است که تدریس میکنم. از منازل و مساجد گرفته تا حوزه علمیه، همه جا برای خدمت استفاده کردهام. حتی یکبار برای مدت کوتاهی در دانشگاه تدریس کردم، اما تصمیم گرفتم به حوزه بازگردم و در همانجا متمرکز شوم.»
یعقوبی ضمن تأکید بر اینکه مجالس اهل بیت (ع) همیشه تأثیرگذار هستند، در ادامه خاطر نشان میکند: سخنرانیها خوب هستند، اما گذرا. اما تدریس، به ویژه در حوزه احکام، فرصت بیشتری برای تعمق و تأثیرگذاری ایجاد میکند؛ طلبههایی که در چنین دورهها و کلاسهایی شرکت میکنند، معمولاً خودشان مبلغ میشوند و این چرخهای از تأثیرگذاری ایجاد میکند.»
لزوم رشد ابعاد مختلف فکری و اجتماعی مخاطبان
بانوی برگزیده سومین همایش «بانوان بهشت» که مفتخر به دریافت «نشان فاطمه» از این رویداد شدهاست، در رابطه با تأثیر مجالس اهل بیت (ع) در جامعه بانوان اظهار میدارد: «اگر تاریخ اهل بیت (ع) به درستی بررسی شود، بانوان میتوانند درک بهتری از حرکتهای اجتماعی و دینی پیدا کنند. جهاد تبیین در اینجا بسیار اهمیت دارد. ما باید از تاریخ اسلام برای ایجاد آگاهی استفاده کنیم، اما باید مراقب باشیم که وارد مسائل حاشیهای سیاسی و جناحی نشویم تا مجالسمان همچنان محلی برای اتحاد بمانند.»
یعقوبی با تأکید بر اهمیت تقویت مساجد در این عرصه میافزاید: «اگر سازمان تبلیغات اسلامی از طریق مساجد فعالیتهای خود را آغاز کند و برنامههای متنوعی برای رشد مخاطبان طراحی کند، این تأثیرات بسیار گسترده خواهد بود. متأسفانه، افکار انحرافی در برخی محافل خانگی افزایش یافتهاست. برای جلوگیری از این روند، نیاز است که مساجد تقویت شوند و اساتید متخصص و مدیران ماهری به این اماکن فرستاده شوند تا برنامههای جذاب و مؤثری اجرا شود. تنها حفظ قرآن کافی نیست؛ باید برنامههایی طراحی شود که ابعاد مختلف فکری و اجتماعی مخاطبان را رشد دهد.»
آینده روشن در انتظار بانوان عالم و آگاه
او حضور در رویداد «بانوان بهشت» و تقدیر از فعالیتهایش را زمینهای برای احساس مسئولیت بیشتر در این مسیر میداند و تأکید میکند: «وقتی تقدیر میشوی، میفهمی که حرکتهایت دیده میشود و این انگیزهای برای بهتر شدن میشود. این تقدیرها باعث میشود روی اخلاق و عملکردم بیشتر کار کنم و مدیون نشوم.»
یعقوبی خطاب به بانوانی که تازه وارد این عرصه شدهاند، بیان میکند: «طلب علم کنید تا بدانید که نمیدانید؛ اگر طلب علم کنید، میدانید که نمیدانید. اگرچه روضهها و مولودیها بسیار خوب هستند، اما طلب علم چیز دیگری است. افراد را پربارتر و آگاهتر میکند. متأسفانه امروز بسیاری از مردم از این فرصتها استفاده نمیکنند. حوزه باید روی طلبههای جوان و با سواد کار کند تا آنها بتوانند مبلغانی اثرگذار در جامعه باشند.»
دریافتکننده «نشان فاطمه» همایش بانوان بهشت با ۲۸ سال تجربه در تدریس و مدیریت هیئات، که نمونهای از بانوانی است که در مسیر خدمت به معارف و دستورات راهگشای اهلبیت (ع) گام برداشته، در پایان تأکید میکند: همیشه سعی کردهام تا تأثیرات مثبت و عمیقی بر جامعه اطراف خودم بگذارم، آینده روشنی در انتظار بانوانی است که با علم و آگاهی در این مسیر قدم میگذارند.
«بانوان بهشت» همایشی است که در آن از بانوان فعال در عرصه هیئتهای مذهبی تقدیر میشود. این همایش با هدف تکریم بانوان فعال در این حوزه در سراسر کشور طراحی شده و به همت بنیاد دعبل خزاعی، نهادی وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی برگزار میگردد. در این همایش، از بانوانی که در بخشهای مختلف هیئتداری و ستایشگری اهلبیت (ع) فعالیت چشمگیری داشتهاند، مورد تجلیل و تقدیر قرار گرفتند.