به گزارش سایت خبری مدارا؛ محمد نورصالحی، صبح یکشنبه در نطق میان دستور صد و شصت و یکمین جلسه علنی شورای شهر، با تبریک حلول ماه رجب، به تأکید قانون اساسی بر اهمیت شوراها در نظام جمهوری اسلامی اشاره کرد و گفت: در هفت ماده از قانون اساسی به نقش و جایگاه شوراها در شهرها، روستاها و بخشها تأکید شده است، اما متأسفانه به دلیل مشکلات تاریخی و گرفتاریهای ابتدای انقلاب و جنگ تحمیلی، این شوراها با حدود بیست سال تأخیر فعالیت خود را آغاز کردند.
به نوشته مهر؛ وی افزود: حدود ۲۶ سال است که نظام شورایی در کشور مستقر شده و به طور طبیعی، این نهاد دیرتر از سایر ارکان و نهادهای نظام کار خود را آغاز کرده است. این تأخیر در شروع فعالیت و جایگزینی نهادهای دیگر، عملاً موجب شده که شوراها با چالشهای متعددی مواجه شوند و هنوز نتوانستهاند جایگاه واقعی خود را پیدا کنند.
رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: شورای عالی استانها که در رأس این نهادها قرار دارد و اجازه ارائه طرح به مجلس شورای اسلامی را دارد، هنوز ساختار مناسب خود را بر اساس قانون پیدا نکرده است. این مسائل باعث شده که شوراها نتوانند به درستی به وظایف خود عمل کنند.
نورصالحی با اشاره به بررسی موادی از قانون شوراها در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: “اکنون قوه مقننه به اصلاح برخی مواد پرداخته است، اما باید توجه داشت که خود شوراها به عنوان نهادهای اصلی، بهترین مرجع برای عارضه سنجی و ارائه پیشنهادات اصلاحی هستند. متأسفانه این موضوع به طور محدود انجام شده و نظرات افرادی که سالها در شوراها فعالیت کردهاند، کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
وی همچنین به اشکالات موجود در سایر قوا اشاره کرد و گفت: در حالی که اشکالات نظام شورایی به نوعی بزرگنمایی شده، اصلاحات در حال انجام به شکلی است که ممکن است به صلاح نظام نباشد. نظام شورایی و استفاده از ظرفیت مردم در اداره امور کشور، به عنوان یک دستاورد مثبت در جمهوری اسلامی تلقی میشود و میتواند بخشی از مشکلات کشور را حل کند.
نورصالحی در پایان تأکید کرد: امیدواریم تغییراتی که در نحوه اداره امور شهرها و انتخاب شهرداران انجام میشود، به نوعی بروکراسی منجر نشود. تمرکزگرایی در دولت و وزارتخانهها آسیبهای زیادی به کشور وارد کرده و ممکن است مردم با این نوع اداره متمرکز موافق نباشند. به همین دلیل، باید به اسم اصلاح قانون، مزیتهای شوراها از بین نرود و مانع جدیدی در مسیر فعالیت آنها ایجاد نشود تا شوراها بتوانند به وظایف خود بهتر و با کیفیتتر از قبل عمل کنند.