کد خبر : 328744
انتشار : ۱۴۰۳/۱۰/۱۹ - 14:12
دسته‌بندی : اقتصادی، برگزیده ها
چاپ

با حذف ارز ترجیحی قیمت گوشت و فرآورده های گوشتی در سال آینده افزایش پیدا می کند/ رییس اتحادیه گوشت گوسفندی گفت

منصور پوریان، رییس شورای تامین دام کشور: گوشت‌های منجمدی که اکنون با ارز نیمایی وارد می‌شود به عنوان ماده اولیه تولید کارخانه‌های تولیدکننده سوسیس و کالباس نیز استفاده می‌شود و اگر این واحدهای صنعتی نتوانند از گوشت منجمد وارداتی که از هند وارد می‌شود به عنوان ماده اولیه تولید استفاده کنند به دام ماده به ویژه ماده‌های پیر روی می‌آورند و این اتفاق کاهش ذخایر دام مولد در کشور را در پی خواهد داشت در حالی که تولید به حفظ این ذخایر ماده گره خورده است.

با حذف ارز ترجیحی قیمت گوشت و فرآورده های گوشتی در سال آینده افزایش پیدا می کند/ رییس اتحادیه گوشت گوسفندی گفت

به گزارش سایت خبری مدارا: دیدبان نوشت: علی اصغر ملکی، رییس اتحادیه گوشت گوسفندی در تشریح آخرین وضعیت بازار این کالا  گفت: به دلیل مطلوب بودن بارش‌ها در نیمه دوم سال گذشته و وجود خوراک کافی و ارزان برای دا‌م‌ها در سال جاری اکنون عرضه گوشت گوسفندی در بازار قوی است و حتی قیمت‌های کنونی نسبت به دو ماه گذشته کاهش داشته است اما کاهش قدرت خرید خانوار سبب شده تقاضا با عرضه برابری نکند بنابراین عرضه گوشت‌های وارداتی تنظیم بازاری همچنان به قوت خود باقی است.

وی افزود: دام زنده سبک اکنون هر کیلو ۳۰۰هزار تومان و لاشه گوسفندی درب کشتارگاه ۵۷۰ هزار تا ۵۸۰ هزار تومان قیمت دارد.

منصور پوریان، رییس شورای تامین دام کشور نیز مازاد عرضه بر تقاضای گوشت قرمز را تایید کرد و اظهار کرد: عرضه گوشت قرمز تا جایی افزایش یافته که خرید شرکت پشتیبانی امور دام برای حمایت از دامداران آغاز شده است.

وی در پاسخ به اینکه آیا می‌توان به تدریج از واردات گوشت قرمز صرف‌نظر کرد، گفت: هدف از واردات حمایت از مصرف‌کننده است زیرا افزایش تولید هنوز به کاهش قیمت‌ها نینجامیده به این دلیل که هزینه تولید گوشت در کشور همچنان بالاست بنابراین وارادات گوشت منجمد و گرم و عرضه آن در محدوده قیمتی ۳۰۰هزار تومان در هر کیلو همچنان برقرار است.

وی تصریح کرد: متاسفانه سیاست‌های اخیر ارزی و پولی دولت تولیدکننده و مصرف‌کننده گوشت را متضرر خواهد کرد، گوشت قرمز منجمد تاکنون با ارز نیمایی وارد می‌شده است و حذف این ارز و جایگزین شدن با ارز بازار توافقی سبب می‌شود نرخ ارزی که در آینده به واردات این گوشت اختصاص پیدا می‌کند افزایش یابد و دیگر امکان عرضه گوشت منجمد وارداتی با قیمت تنظیم بازاری از بین برود. در واقع این ارز ابزار عرضه گوشت تنظیم بازاری است اما اکنون دولت دارد این ابزار را از واردکننده می‌گیرد و حتی این نگرانی وجود دارد در سال آینده قیمت نهاده دامی نیز با سیاست‌های جدید ارزی دولت افزایش پیدا کند و هزینه تولید بیش از پیش بالا رود.

پوریان خاطرنشان کرد: گوشت‌های منجمدی که اکنون با ارز نیمایی وارد می‌شود به عنوان ماده اولیه تولید کارخانه‌های تولیدکننده سوسیس و کالباس نیز استفاده می‌شود و اگر این واحدهای صنعتی نتوانند از گوشت منجمد وارداتی که از هند وارد می‌شود به عنوان ماده اولیه تولید استفاده کنند به دام ماده به ویژه ماده‌های پیر روی می‌آورند و این اتفاق کاهش ذخایر دام مولد در کشور را در پی خواهد داشت در حالی که تولید به حفظ این ذخایر ماده گره خورده است.

وی افزود: در حال حاضر کارخانه‌های تولیدکننده سوسیس و کالباس از مصرف‌کنندگان بزرگ گوشت منجمد وارداتی محسوب می‌شوند.

اخبار مرتبط:
آملی لاریجانی، رئیس مجمع: با تقاضای رئیس جمهور، رهبری بررسی FATF را به مجمع تشخیص ارجاع داده‌اند
آملی لاریجانی، رئیس مجمع: با تقاضای رئیس جمهور، رهبری بررسی FATF را به مجمع تشخیص ارجاع داده‌اند

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه به ارجاع دوباره FATF به مجمع تشخیص مصلحت نظام از سوی مقام معظم رهبری در پی درخواست رئیس جمهور محترم، اشاره کرد و گفت: اکنون که با تقاضای ریاست جمهور، رهبر معظم انقلاب بررسی FATF‌را به مجمع ارجاع داده اند، دستور تشکیل کمیسیون مشترک مرکب از نمایندگان سه کمیسیون تخصصی «اقتصادی»، «سیاسی، امنیتی و دفاعی» و «حقوقی و قضائی» داده شد تا موضوع را با در نظرگرفتن همه جوانب و ملاحظات مرتب با مصالح مردم مجدداً بررسی کنند و مستندات نهایی آنرا در صحن مجمع ارائه دهند.

رویترز: ایران در تلاش برای بازپس گیری ۲۵ میلیون بشکه نفت خود در چین که ۶ سال است در بنادر چین گیر کرده
رویترز: ایران در تلاش برای بازپس گیری ۲۵ میلیون بشکه نفت خود در چین که ۶ سال است در بنادر چین گیر کرده

رویترز نوشت: ایران تلاش می‌کند ۲۵ میلیون بشکه نفت را که به دلیل تحریم‌های اعمال‌شده توسط دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور وقت آمریکا، شش سال در بنادر چین گیر کرده بود، از چین باز پس گیرد. این موضوع را سه منبع ایرانی و یک منبع چینی آگاه از ماجرا تأیید کرده‌اند.

نوبندگانی، نماینده ادوار مجلس: استیضاح همتی اوضاع بازار ارز را بدتر می‌کند
نوبندگانی، نماینده ادوار مجلس: استیضاح همتی اوضاع بازار ارز را بدتر می‌کند

فعال سیاسی گفت: حتی اگر ادعاهای استیضاح کنندگان را هم قبول کنیم مطئمن باشند در این شرایط نیات خوب آنها نیز محقق نخواهد شد.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است