کد خبر : 329251
انتشار : ۱۴۰۳/۱۰/۲۳ - 14:12
دسته‌بندی : برگزیده ها، سیاسی
چاپ

هیچ مَنعی در ایران برای مذاکره با آمریکا وجود ندارد

تحلیلگر مسائل سیاست خارجی گفت: ترامپ در ابتدای ریاست جمهوری خود دنبال آزمایش مسیر دیپلماسی با ایران است؛ البته همه روسای جمهور امریکا همین راه را رفتند.

هیچ مَنعی در ایران برای مذاکره با آمریکا وجود ندارد

به گزارش سایت خبری مدارا: نامه نیوز نوشت: شماره معکوس برای آغاز ریاست جمهوری ترامپ آغاز شده است و او بنا دارد تا روی که کلید کاخ سفید را از بایدن تحویل می گیرد، موضع خود را درباره موضوعات مختلف جهان روشن شفاف کند تا حساب کار دست همه بیاید. از خط و نشان کشیدن برای حماس، الحاق کانال پاناما به آمریکا و تغییر نام خلیج مکزیک گرفته تا اعلام گرینلند به عنوان ایالت جدید آمریکا در قطب شمال همه و همه نشان می دهد که ترامپ می خواهد با توپ پر پا به کاخ سفید بگذارد اما یکی از موضوعاتی که تا به امروز او از شفاف سازی درباره آن طفره رفته، احتمال حمله به ایران است.

رسانه های عراقی مدعی هستند که نخست وزیرشان پیام مهمی را از طرف ترامپ به مقامات تهران تحویل داده است، همچنین سخنان اخیر رهبر انقلاب درباره آمریکا از این حکایت می کند که سکوت کنونی حاکم بر روابط دو کشور موقتی است و این سکوت زیاد ماندگار نخواهد بود.

امیرعلی ابوالفتح درباره آینده روابط ایران و آمریکا بعد از آغاز ریاست جمهوری ترامپ گفت: برخلاف تبلیغات رسانه های خارجی، هیچ منعی در ایران برای مذاکره با آمریکا وجود ندارد. در ۴۵ سال گذشته یعنی ماجرای تسخیر سفارت آمریکا تا به امروز همواره مذاکره بین دو کشور در جریان بوده است. سفارت سوئیس در ایران به عنوان حافظ منافع آمریکا، مسئول انتقال پیام های شفاهی و مکتوب بین تهران و واشنگتن است.

وی افزود: کسانی که از مذاکره با آمریکا صحبت می کنند، واقعا منظور آنها مشخص نیست؛ اگر منظور از مذاکره، رسیدن به توافقی برای حل اختلافات فی مابین است؟ باید بگویند برویم با آمریکا توافق کنیم. البته حصول توافق مشکل است چون زمینه توافق فراهم نیست.

این کارشناس مسائل سیاست خارجی اظهار کرد: ۸ سال پیش وقتی او رئیس جمهور منتخب شد، هر جایی به سخنرانی می رفت از بد بودن برجام حرف می زد و معتقد بود ایران سر آمریکا کلاه گذاشته است. از این رو دائم برای ایران خط و نشان می کشید. اما ترامپ چند هفته ای است که اصلا موضعی درباره ایران نگرفته است، از این رو امکان دارد زمینه برای توافق بین ایران و آمریکا فراهم شود.

وی افزود: وقتی هم از ترامپ درباره حمله پیش دستانه به تأسیسات هسته ای ایران سئوال شد، پاسخ داد «هیچ احمقی به این سئوال جواب نمی دهد»، حال آنکه اگر ترامپ ۸ سال پیش بود، احتمال داشت خیلی تند و صریح علیه ایران موضع بگیرد. امروز بیشتر ترامپ درباره موضوعاتی همچون گرینلند، تغییر نام خلیج مکزیک، کانادا و غیره صحبت می کند. این نشان می دهد که ترامپ در ابتدای ریاست جمهوری خود دنبال آزمایش مسیر دیپلماسی با ایران است؛ البته همه روسای جمهور امریکا همین راه را رفتند.

ابوالفتح گفت: افتحار ترامپ این است که در دوره ریاست جمهوری اش جنگی اتفاق نیفتاد. درباره جنگ های خاورمیانه نیز اعتقاد دارد که با وجود هزینه ۷ تریلیون دلار دست آمریکا به جایی بند نشد. همچنین مخالف کمک به اوکراین برای جنگ با روسیه است. از مواضع ترامپ بر می آید که تمایلی به ادامه مواضع جنگ طلبانه نظامی دولت های قبلی آمریکا ندارد اما جنگ را در چارچوب اقتصادی می بیند.

وی با بیان اینکه ترامپ دنبال جنگ تجاری است نه نظامی، افزود: او اول می خواهد جنگ تجاری راه بیندازد و اگر به نتیجه نرسید شاید بعد وارد جنگ نظامی شود. از این رو اعتقاد ندارم که اوضاع به مرحله ای رسیده که بگوییم جنگ اجتناب ناپذیر است. مذاکرات همین الان هم در حال انجام است امکان دارد زمینه برای رسیدن به تفاهم و بعد توافق فراهم شود.

این کارشناس مسائل سیاست خارجی گفت: ترامپ هنوز در مقام رئیس جمهور منتخب است، اول باید به کاخ سفید برود و دولتش شکل بگیرد؛ بعد از یکی دو ماه اگر درباره ایران صحبت کرد می توان تحلیل داشت که نظر واقعی و رسمی اش چیست؟ معتقدم هر آنچه او در این چند روز و پیش از رفتن به واشنگتن بگوید یا نگوید، خیلی تعیین کننده نیست.

اخبار مرتبط:
۱۶ درصد از مصرف برق کشور صرف استفاده از فیلترشکن‌ها می‌شود
۱۶ درصد از مصرف برق کشور صرف استفاده از فیلترشکن‌ها می‌شود

روزنامه ایران نوشت: کارشناسان انرژی از تأثیرات منفی فیلترشکن‌ها بر مصرف برق و کاهش عمر باتری دستگاه‌ها می‌گویند و تخمین می‌زنند که حدود ۱۶ درصد از برق کشور صرف استفاده از این ابزار‌ها می‌شود.

نماینده مجلس: سیگنال‌های مثبتی از مجمع تشخیص در بررسی مجدد لوایح پالرمو و FATF شنیده‌ایم
نماینده مجلس: سیگنال‌های مثبتی از مجمع تشخیص در بررسی مجدد لوایح پالرمو و FATF شنیده‌ایم

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: سیگنال‌های مثبتی از مجمع تشخیص در بررسی مجدد لوایح پالرمو و FATF شنیده‌ایم؛ ان‌شاءالله فرایندهای همفکری و همکاری جمعی در داخل کشور برای رسیدن به یک تصمیم درست جهت عبور از این شرایط پیچیده فراهم شود.

دادگستری: دیه افراد حادثه ۸ مهر ۱۴۰۱ زاهدان، به آن‌ها پرداخت می‌شود/ برخی از مردم می ترسیدند که برای شکایت به دستگاه قضایی مراجعه کنند
دادگستری: دیه افراد حادثه ۸ مهر ۱۴۰۱ زاهدان، به آن‌ها پرداخت می‌شود/ برخی از مردم می ترسیدند که برای شکایت به دستگاه قضایی مراجعه کنند

رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان با تشریح آخرین وضعیت پرونده حادثه ۸ مهر زاهدان گفت: دیه افراد مشخص به آنها پرداخت می‌شود و علاوه بر پرداخت دیه این افراد نیز بنا به دستور رهبر معظم انقلاب از مزایای خانواده شهید و جانباز برخوردار می‌شوند، همچنین با استاندار استان نیز در خصوص تامین مسکن افراد حادثه دیده صحبت و قول‌های مساعدی در این خصوص داده شد.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است