به گزارش سایت خبری مدارا: نامه نیوز نوشت: در روزهایی که دلار روی مرز ۸۰ هزار تومان نوسان می کند، ۲ موضوع ظرفیت آن را دارند که بازار ارز را تحت تأثیر قرار دهند؛ نخست بررسی دوباره لوایح FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام به دستور رهبر انقلاب است و دوم، آغاز ریاست جمهوری ترامپ.
گروهی از تحلیلگران اقتصادی بدبینانه به موضوعات یادشده می نگرند و معتقدند «حتی اگر لوایح FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام تصویب شوند، ۲ سال طول خواهد کشید تا آثار خود را نمایان کنند بنابراین نباید در کوتاه مدت منتظر گشایش های مثبت در این حوزه بود؛ همچنین با آغاز ریاست جمهوری ترامپ دوباره فشارهای حداکثری با اعمال تحریم های همه جانبه از سر گرفته می شود که نتیجه اش جهش قیمتی قیمت ها در بازار ارز خواهند بود».
در مقابل این دیدگاه، تحلیلگرانی هستند که با خوش بینی به نقد و بررسی موضوعات می پردازند، آنها می گویند «ترامپ نه تنها اقدامی برای تحریم نمی کند بلکه تمام توان خود را برای توافق با ایران به کار می گیرد که تصویب لوایح FATF مزید بر علت خواهد شد تا افت محسوسی را در قیمت دلار شاهد باشیم.»
یحیی آل اسحاق درباره آثار اقتصادی لوایح FATF گفت: رهبر معظم انقلاب براساس اقتضائات جدید کشور، منطقه و جهان ضرورت دیدند که لوایح FATF را برای بررسی دوباره به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع دهند. امیدواریم مجمع نیز با لحاظ همه واقعیات و ضرورت های پیش آمده این لوایح را بررسی کند و بدون حب و بغض و بدون اصرار به تصمیم قبلی خود، بهترین تصمیم را بگیرد.
وی درباره انتظار ۲ ساله برای بروز آثار مثبت لوایح FATF افزود: همین آغاز بررسی این لوایح در مجمع تشخیص آثار مثبتی روی اقتصاد کشور خواهد داشت چون دست اندرکاران اقتصادی متوجه می شوند بالاخره مسئولان در پی آن هستند که منافع ملت را به بهترین شکل تضمین کنند بنابراین امیدهایی برای بهبود وضع اقتصادی کشور احساس می شود.
رئیس اتاق مشترک ایران و عراق درباره تأثیر بازگشت ترامپ به کاخ ریاست جمهوری آمریکا بر اقتصاد ایران اظهار کرد: ۱۶۰۰ اندیشکده در آمریکا وجود دارد که کار تجزیه و تحلیل مسائل و موضوعات را انجام می دهند و نتیجه را در اختیار دولت می گذارند. اکثر این اندیشکده ها به آقای ترامپ توصیه می کنند ادامه تحریم های ضد ایرانی به نفع آمریکا نیست چون تحریم ها و فشارها علیه ایران نه تنها نتیجه ای نداشته بلکه تاب آوری ایران مقابل حوادث بیشتر شده و در مجموع ایران امروز قوی تر و تواناتر از دوران آغاز تحریم است؛ از این رو بهتر است آمریکا از طریق مذاکره با ایران توافق و مصالحه کند.
وی افزود: البته تعداد کمی از این اندیشکده ها نیز بر این باورند که ایران آخرین مراحل خود را طی می کند، در اقتصاد و روابطه منطقه ای در منگنه قرار دارد بنابراین کافی است چند ضربه بخورد تا آمریکا به اهدافش برسد.
این تحلیلگر مسائل اقتصادی و سیاسی بیان کرد: از نوع پیغام و پسغام های ترامپ به ایران این طور بر می آید که او می خواهد براساس توصیه اندیشکده های موافق توافق با ایران عمل کند. معتقدم جنبه تحریم و درگیری بین آمریکا و ایران اتفاق نخواهد افتاد چون ترامپ امروز می بیند به رغم اعمال تحریم های حداکثری، تاب آوری ایران بیشتر شده است.
وی با بیان اینکه نشان دادیم با زور نمی شود با ایران رفتار کرد، ادامه داد: اگر آمریکا اقدام نظامی یا غیر دیپلماتیک علیه ایران انجام دهد اما آنچه اتفاق خواهد افتاد حتما غیرقابل کنترل برای واشنگتن خواهد بود و ضررش برای دولت ترامپ کمتر از آنچه متوجه ایران می شود، نخواهد بود. پس اگر ترامپ دنبال منافع آمریکا است باید از در مذاکره و توافق با ایران وارد شود.
آل اسحاق نرخ دلار ۸۰ هزار تومان را غیراقتصادی و روانی خواند و گفت: آمدن آقای ترامپ حباب بازار ارز را خالی خواهد کرد چون دنبال توافق با ایران از طریق مذاکره خواهد رفت.