به گزارش سایت خبری مدارا: این روزها فشار بر دولت شدت زیادی گرفته و اگر در دورههای قبل از میانه ریاست جمهوری این روند آغاز میشد، برای پزشکیان این روند از روز نخست آغاز شده است. برخی مدعیاند که تندروها نگران وضعیت خود در حاکمیت هستند و حمایت نظام از پزشکیان، نگرانی آنها را دو چندان کرده است. برخی نیز مدعیاند که آنها دنبال حذف پزشکیان برای انتخاباتی دیگر هستند که خود را از الان پیروز آن میدانند.
نقشههایی برای پزشکیان
محمود میرلوحی، فعال سیاسی اصلاح طلب، معتقد است که تندروها پس از شکست در انتخابات اخیر بر این باور هستند که با کنار زدن پزشکیان و برگزاری انتخاباتی دیگر، پیروز میدان میشوند. او میگوید: «بعد از اینکه در انتخابات ۹۲، ۹۴ و ۹۶ حضور مردم مهندسی انتخابات را بهم زد، این طیف به سمت خالصسازی حرکت کردند. آقای قالیباف که دفعه قبل ۱.۵ میلیون رأی داشت با ۴۰۰ هزار رأی پیروز شد. تندروها سقوط آقای رئیسی را باورشان نمیشد و پس از آن پیروزی آقای پزشکیان را نپذیرفتند. اینها رأی مردم را تشریفاتی میدانند. مردم در یک انتخابات شفاف و با وجود حضور کمتر از ۵۰ درصد، بالاخره جلیلی را انتخاب نکردند. اگرچه تصور نمیشد با انتخابات زیر ۵۰ درصد گزینهی اصلاح طلبان پیروز شود؛ لذا تندروها همچنان خودشان را مالک قدرت میدانند و تصور میکنند با یک اشتباه پزشکیان پیروز شده و اگر انتخابات دیگری برگزار شود، در غیاب مردم میتوانند پیروز شوند.»
او همچنین افزود: «آنها تصور میکنند که در هر صورت با انتخابات بعدی پیروز میشوند و به همین خاطر در روند انتصابات دولت هم اخلال ایجاد میکنند. اسم قانون انتصاب مدیران مشاغل حساس است، اما واقعیت آن همان خالصسازی است. حملات به ظریف هم در همین چارچوب است. در مجموع اینها یک جمع مشخص اقلیت هستند و هرگاه انتخابات با مشارکت حداکثری همراه بود در حاشیه قرار گرفتهاند.»
نگرانی دلواپسان از مذاکرات
او معتقد است که با شدت گرفتن زمزمه مذاکرات، کاسبان تحریم نگرانتر شدند و فشار به دولت را بیشتر کردند. او میگوید:
«وقتی رهبری میگویند موفقیت پزشکیان موفقیت همه است، اینها را نگران کرده است. تندروها در مذاکرات، انتصابات، اف.ای. تی. اف و کسب قدرت نگرانیهایی دارند. نان این جماعت در تحریم است. گفته میشود در شرایط تحریمی ۱.۵ میلیون بشکه نفت صادر کردیم، وقتی نمیتوانیم این نفت را به صورت آزادانه بفروشیم و مسیراقتصادی خارج در دست بابک زنجانیها میافتد، نزدیک ۴۰ درصد برای کاسبان تحریم سود دارد.
سالانه کشور ما ۴ میلیارد مصرف دارو دارد و این افراد بر روی چنین کالاهایی سود میبرند. این طیف به چنین منابعی عادت کردهاند. وقتی تاجر ما میگوید من ۴۰ درصد هزینه تجارتام در جهان بالاست، چون شما اف.ای. تی. اف را قبول نمیکنید، اصلاً برایشان قابل فهم نیست. مسألهی این افراد عفاف و حجاب و انتصاب یک دانشجوی نخبه به جای یک دانشجوی امام صادقی است.»
فاصله حاکمیت از تندروها
میرلوحی معتقد است که طبق شواهد چند ماه اخیر، تندروها حامیان سنتی خود در حاکمیت را از دست داده و همین امر باعث نگرانی بیشتر آنها شده است. او میگوید:
«اینطور به نظر میآید که حاکمیت هم به عنوان حامی سنتی اینها، دیگر حمایت سابق را ندارد. نظارت استصوابی باعث شد این افراد سه سال در قدرت باشند. اینها دردسرهای بسیاری برای کشور ایجاد کردند و فرصت سوزی کردند. چه کسانی مقابل توافق روحانی را گرفتند؟ حاکمیت هم چنین عملکردهایی را دیده است. حاکمیت میداند که این افراد چه کارهایی در چندسال اخیر داشتهاند. متأسفانه صدا و سیما هم با آنها همراهی کرده است و صدای اکثریت جامعه امکان بروز و ظهور نداشت. اینها هرچه توانستند شعار دادند. به نظر میآید وقت آن رسیده که حاکمیت و نظام به تندروها گفته که اندازهی رأی و پشتیبانی مردمیشان حرف بزنند.»