کد خبر : 332886
انتشار : ۱۴۰۳/۱۱/۲۰ - 19:32
دسته‌بندی : اجتماعی، برگزیده ها
چاپ

فاجعه واژگونی اتوبوس دانش آموزان کرمانی شبه عمد است

روزنامه شرق نوشت: فاجعه واژگونی اتوبوس حامل دانش‌آموزان مدرسه فرزانگان کرمان بیش از آن است که بتوان نام حادثه و تصادف بر آن نهاد.

فاجعه واژگونی اتوبوس دانش آموزان کرمانی شبه عمد است

به گزارش سایت خبری مدارا: پیشینه این‌گونه فجایع حکایت از آن دارد که فارغ از چرایی و چیستی حرکت خودرو‌های حتی با بیش از ۷۰ سال قدمت در راه‌های کشورمان، در مواردی زدوبند بین دارندگان و رانندگان وسایط نقلیه عمومی از رده‌خارج و مسئولان اجاره‌کننده آن وسایل، مانع از به گورسپاری ارابه‌های مزبور شده و این ممانعت به ازدست‌رفتن جان‌های شریف کثیری از انسان‌ها انجامیده است.

تداوم فجایع ترافیکی دلایل زیادی دارد، اما در میان این دلایل، عامل مخاطره اخلاقی، مهم‌ترین است. این ضدهنجار فرهنگی بدبختانه با ما عجین شده است؛ چراکه مثلا در همین مورد، مسئولان مدرسه‌ای که دانش‌آموزان را سوار ارابه ترمزبریده می‌کنند در حقیقت غم و دغدغه راکب‌بودن فرزندانشان را ندارند، دیگران (غیرفرزندان) هم چه غم و چه باک!

مصداق مخاطره اخلاقی مزبور را البته نمی‌توان به زد و بند احتمالی مورد اشاره تقلیل داد؛ زیرا زنجیره تأمین از خط خارج شده‌ای مرکب از حلقه‌هایی اعم از خودروسازان و قطعه‌سازان و جاده‌سازان و راهوران و ترابران تا دادستان و فرماندار و استانداری که بعد از مرگ سهراب یادشان به نوش‌دارو می‌افتد و با انجام مصاحبه‌های سریالی از تشکیل پرونده و رسیدگی عاجل و بگیر و ببند و… بر زخم بازماندگان و وجدان‌های بیدار مردمان نمک می‌پاشند را در بر می‌گیرد.

فاجعه‌ای که پنجشنبه گذشته در جاده ماهان-‌کرمان روی داد و شوربختانه تعدادی از دانش‌آموزان نخبه عزیزمان را به کام مرگ برد، نه اولین در نوع خود است و نه اگر تن به پیشگیری داده نشود، آخرین خواهد بود. جا دارد مسئولان امر از درشت تا ریز را بدون فرافکنی و مسئولیت‌گریزی به وظیفه ذاتی خود تن در دهند و با روش‌های علمی از جمله مهندسی معکوس به آسیب‌شناسی و موردکاوی روی آورند و براساس نتایج حاصل، راهکار‌های راهبردی و اجرائی ارائه دهند و اجرای بی‌چون و چرا و بدون اغماض آن راهکار‌ها را نصب‌العین خود قرار دهند.

در این میان نباید فراموش کنیم که ما از جمله رکوردداران جهانی تصادفات رانندگی هستیم و خیلی زشت است که گینس از ما در این موارد یاد کند. ازاین‌رو مسئولانی که غم منافع ملی دارند باید بدانند که این بی‌بندوباری و بی‌مبالاتی در امر راهوری و ترابری نه‌تنها از ما کشته و مصدوم و معلول بی‌شمار به جای می‌گذارد و فجایع انسانی می‌آفریند، بلکه تصویری از کلان ناترازی در فاصله‌گیری ما از هنجار و روی‌آوری به ناهنحار را در اذهان دیگران ترسیم می‌کند.

اخبار مرتبط:
فواد ایزدی، فعال سیاسی نزدیک به جلیلی: برداشتن تحریم‌ها دست ترامپ نیست
فواد ایزدی، فعال سیاسی نزدیک به جلیلی: برداشتن تحریم‌ها دست ترامپ نیست

ایزدی گفت: به نظر می‌رسد دوستان توجه نمی‌کنند که برداشتن تحریم‌ها دست ترامپ نیست و این کنگره آمریکاست که باید در این زمینه همراهی و اقدام عملی کند.

میرلوحی: رقبای پزشکیان فکر می‌کنند با برگزاری انتخابات اینبار دیگر پیروز می‌شوند / در انتخابات ۹۲، ۹۴ و ۹۶ حضور مردم مهندسی انتخابات را بهم زد
میرلوحی: رقبای پزشکیان فکر می‌کنند با برگزاری انتخابات اینبار دیگر پیروز می‌شوند / در انتخابات ۹۲، ۹۴ و ۹۶ حضور مردم مهندسی انتخابات را بهم زد

محمود میرلوحی، فعال سیاسی اصلاح طلب، درباره اقدامات جناح رقیب برعلیه پزشکیان می‌گوید: «اینطور به نظر می‌آید که حاکمیت هم به عنوان حامی سنتی اینها، دیگر حمایت سابق را ندارد. نظارت استصوابی باعث شد این افراد سه سال در قدرت باشند. اینها دردسر‌های بسیاری برای کشور ایجاد کردند.»

زمان واریز یارانه نقدی بهمن ۱۴۰۳ مشخص شد
زمان واریز یارانه نقدی بهمن ۱۴۰۳ مشخص شد

زمان واریز یارانه نقدی بهمن ۱۴۰۳ مشخص شد.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است