به گزارش سایت خبری مدارا: فردانیوز نوشت: مذاکره یا عدم مذاکره با آمریکا موضوعی است که جریانهای رادیکال از هر دو جناح سیاسی، آن را دستمایه ایجاد یک دو قطبی زیانبار کردهاند و حتی کار را تا جایی پیش بردهاند که بر اساس این دو قطبی میخواهند بر مسعود پزشکیان فشار بیاورند که از مسئولیت خود استفعا دهد.
بیژن مقدم، فعال و تحلیلگر مسائل سیاسی، درباره این موضوع گفت: «هر کشوری استراتژیهای کلان خود را دارد که فراتر از تصمیمات مقطعی است. این موضوع منحصر به کشور ما هم نیست و آمریکا هم همینطور رفتار میکند. راهبرد آمریکا به عنوان استراتژی کلان، مقابله با جمهوری اسلامی است و شاید تاکتیکها در آمریکا تغییر کند اما راهبرد کلان در این کشور تغییر نکرده و نخواهد کرد. برای همین است که میگوییم تفاوتی میان جمهوریخواهان و دموکراتها وجود ندارد. آمریکا همواره خواسته است تا در ابتدا جمهوری اسلامی را تضعیف کند و در مرحله بعدی آن را وادار به تسلیم کند».
او ادامه داد: «برداشت من این است که اکنون ایجاد دوقطبی مذاکره و عدم مذاکره حربه ترامپ است و به او یاد دادهاند که با مطرحکردن اینکه میخواهم با ایران مذاکره کنم، چنین دوقطبیای را در ایران به وجود بیاور تا شکاف ایجاد شود. در داخل هم برخی فریب این حربه را میخورند و میبینیم که برخی سخن از مذاکره مستقیم با آمریکا میزنند که این درست نیست و نباید به این حربه ترامپ و تصمیمسازان در آمریکا دامن بزنیم».
این تحلیلگر مسائل سیاسی همچنین بیان کرد: «ترامپ آدم مذکره نبوده و نیست. او میگوید باید اینطور و آنطور بشود. او همهچیز را با کلمه باید تعریف میکند و مذاکره از دید او پذیرش تمام و کمال خواستههایش از سوی طرف مقابل است که مشخص است که بر چنین حالتی به هیچ وجه نمیشود نام مذاکره را گذاشت. مسئولان دولت آقای پزشکیان و از جمله شخص آقای ظریف بهتر میدانند که مدل رفتاری آمریکا چگونه است زیرا تجربه برجام وجود دارد. وقتی رهبر انقلاب میگویند که باید به تجربیات رجوع کنیم، یعنی به نتیجه برجام نگاه کنیم تا ببینیم که چه کشوری در ابتدا این توافق را پاره کرد و چه کسی از آن خارج شد».
مقدم در پایان گفت: «طیف تندرو از هر دو جناح اصلاحطلب و اصولگرا اکنون سخن از استعفای آقای پزشکیان میزنند. تندروهای اصلاحطلبان به صورت ضمنی میگویند که پزشکیان رئیسجمهور ما نیست چون آنطور که ما میخواهیم جلوی رهبری و نظام نمیایستد و از آن سو تندروهای اصولگرایان هم فکر میکنند که رئیسجمهور باید در مدتی اندک شقالقمر کند و همه مسائل را حل کند و اگر نتوانست باید استعفا دهد. به هر حال اگر این شکل از تندرویها درست نیست و حتما کمکی به تحقق منافع ملی نمیکند».