به گزارش سایت خبری مدارا؛ نگین جاوید اظهار کرد: کلانشهر اصفهان از ابتدای سال جاری تا ۲۹ بهمن در مدت ۳۳۵ روز، ۱۰ روز هوای پاک، ۱۸۸ روز قابل قبول (سالم)، ۱۱۵ روز ناسالم برای گروههای حساس و ۲۲ روز هوای ناسالم برای تمامی گروههای جامعه (وضعیت قرمز) تجربه کرد.
به نوشته مهر؛ وی با اشاره به افزایش نسبی شمار روزهای آلوده شهر اصفهان در سال جاری، خاطرنشان کرد: وضعیت کیفی هوای شهر اصفهان در مدت مشابه سال ۱۴۰۲، ۱۴ روز هوای پاک، ۱۹۸ روز قابل قبول، ۹۲ روز ناسالم برای گروههای حساس و ۳۱ روز ناسالم برای عموم افراد جامعه بود.
کارشناس مسئول امور آزمایشگاه هوا در اداره کل حفاظت محیطزیست اصفهان در پاسخ به علت قطعی تمامی ایستگاههای پایش هوا تحت کنترل این نهاد در پنج نقطه شهر اصفهان و ۷ شهر دیگر استان طی سه هفته اخیر، گفت: بستر اینترنت ایستگاههای پایش هوای محیطزیست را خطوط ایرانسل پشتیبانی میکند و پیگیر رفع نقص فنی هستیم که مشکل قطعی برطرف شود.
جاوید اضافه کرد: دستگاههای پایش کار میکنند، دادههای آنها هم موجود است و اینترنت که وصل شود روی اپلیکیشن تلفنهای همراه نیز ارائه میشود. در حال حاضر اینترنت دستگاههای پایش دچار مشکل شده در صورتی که ایستگاهها فعال هستند.
به گزارش مهر، کلانشهر اصفهان در مجموع ۱۸ ایستگاه پایش هوا دارد که ۱۳ ایستگاه تحت نظارت شهرداری و پنج ایستگاه پایش هوا در خیابانهای احمدآباد، پروین اعتصامی، بزرگراه خرازی، رودکی و استانداری تحت کنترل اداره کل حفاظت محیطزیست اصفهان است.
اداره کل محیطزیست اصفهان همچنین در شهرهای کاشان، شاهینشهر، زرینشهر، خمینیشهر، مبارکه، سجزی و قهجاورستان ایستگاه پایش هوا دارد که تمامی این ایستگاهها طی هفتههای اخیر به طور کامل قطع بودند.
اصفهان طی سالهای اخیر به عنوان یکی از آلودهترین کلانشهرهای کشور بشمار میرود که در پی خشکاندن رودخانه زایندهرود و تالاب بین المللی گاوخونی و تحت تأثیر کاهش بارندگی در دو دهه گذشته کانونهای بحرانی گردوغبار آن افزایش یافته و این امر در کنار صنایع آلاینده و تردد میلیونی خودروها و فرسودگی ناوگان حمل و نقل سبب شده که شهر تاریخی اصفهان حتی در بهار و تابستان نیز بیشترین هوای آلوده را داشته باشد.
شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروههای حساس، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم و ۳۰۱ تا ۵۰۰ خطرناک است.
این شاخص به طور معمول برای پنج آلاینده هوا شامل مونوکسیدکربن (CO) ، اُزن (O۳)، دی اکسید نیتروژن (NO۲)، دی اکسید گوگرد (SO۲) و ذرات معلق زیر ۲.۵ میکرون (PM۲.۵) اندازه گیری و به طور روزانه در ایستگاههای پایش هوا، ثبت میشود.
شاخص کیفی هوا ( Air Quality Index ) معیاری است که غلظت ترکیبات مختلف آلاینده موجود در هوا نظیر مونوکسید کربن، دی اکسید گوگرد، ترکیبات نیتروژن دار، اوزون و ذرات معلق ( ذرات کوچکتر از ۱۰ میکرومتر و ذرات کوچکتر از ۲.۵ میکرومتر) را که دارای حدود مجاز متفاوت با واحدهای مختلف است به یک عدد بدون واحد تبدیل میکند و وضعیت آلودگی هوا را نمایش میدهد.