ظریفیان، فعال سیاسی: تضعیف دولت، تضیف امید به آینده است
یک فعال سیاسی اصلاحطلب گفت: اگر دولت فضای التهابی اقتصادی را مدیریت کند، میتواند با امنیت خاطر بیشتری در حوزه دیپلماسی حرکت کند و از حجم نقدها علیه خود نیز بکاهد.
به گزارش سایت خبری مدارا:به تازگی رادیکالهای هر دو جناح سیاسی علیه دولت پزشکیان میتازند؛ چه به بهانه موضوع مذاکرات و چه بحثهای داخلی از جمله اقتصاد اما هدف چیست و نتیجهاش چه خواهد شد؟
غلامرضا ظریفیان، فعال سیاسی اصلاحطلب، درباره این موضوع به «نامهنیوز» گفت: «فضای سیاسی کشور دارای مشکلات جدی است؛ به ویژه در عرصه معیشتی مردم. بخشی از این فضا، التهابی است زیرا یکباره با جهش قیمتها روبهرو میشویم یا تورم به شکل محسوی در زندگی مردم دیده میشود و قیمت ارز و طلا جهشهای جدی پیدا میکند. این شرایط ناامنی روانی ایجاد میکند و نوعی فضای هیجانی پدید میآورد. اگر بخواهیم تصویر نزدیک به واقعیت از فضای سیاسی ارائه دهیم، این است که بخشی از شرایط موجود ناشی از نگرانیهاست که کنش و واکنش سیاسی را ایجاد میکند و برخی در این شرایط تصور میکنند برآمدن دولت جدید چه کمکی به حل مشکلات کرده است؟ بخشی از انتقادها از این سمت است. بخشی از نقدها هم از سوی طیفهایی خاص از اصولگرایان است که میگویند دیدید دولت نتوانست خوب عمل کند و اگر دولت ما میآمد میتوانست مشکلات را حل کند. آنها از باب سیاسی به دولت چهاردهم حمله میکنند که این هم بخشی از کنش و واکنش است».
او ادامه داد: «روح سخنان رهبری مخالفت با گفتوگو کردن نیست. به نظر میرسد ترامپ دنبال دیکتهکردن نقطهنظرات خودش است که در بسیاری از زمینهها با اسرائیل همسو است. او نمیخواهد فضای مذاکره واقعی را ایجاد کند. البته از آن سو هم ایران برای حل مسائل خودش به ساماندهی امورات داخلی از جمله اقتصاد نیاز دارد، به یک برنامه راهبردی جدی برای گسترش روابط با منطقه و جامعه بینالمللی احتیاج دارد».
این فعال سیاسی همچنین بیان کرد: «اگر دولت فضای التهابی اقتصادی را مدیریت کند، میتواند با امنیت خاطر بیشتری در حوزه دیپلماسی حرکت کند و از حجم نقدها علیه خود نیز بکاهد. کنشگران سیاسی در فضای التهابی باید کمک کنند که فضا را به سمت آرامش سوق دهند و دولت هم باید کمک کند فضای نگرانکننده جامعه را کم کند. در آن شرایط میشود بر اساس مصالح کشور درباره نوع ارتباط با جامعه جهانی تصمیم گرفت».
ظریفیان در پایان گفت: «هر چه قدر دولت را تضعیف کنیم، به سمت فضای بیدولتی میرویم که چنین شرایطی بسیار خطرناک است. دولتی تازه روی کار آمده مشغول دست و پنجه نرمکردن با مشکلات انباشته است و مسیر سختی را در هم پیش دارد. تضعیف دولت، تضیف امید به آینده است و جامعه در فضای بیدولتی از نظر روانی آثار مخبرش بسیار زیاد است».
علی آقامحمدی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس انجمن دوستی ایران و عراق گفت: آنچه که از مقامات سیاسی و اقتصادی عراق می شناسیم، این است که مقامات سیاسی عراق منضبط و منسجم هستند. آنها نیروهای اصیلی هستند و این گونه نیست که پشت پرده علیه ایران با آمریکا بسازند. البته در شرایط فعلی که شاهد تلاش بیشتر آمریکا هستیم، ما باید برای خنثی کردن فشارهای آنها، تلاش بیشتری کنیم.
غضنفری نماینده مجلس گفت: این تحصن در اعتراض به عدم ابلاغ قانون عفاف و حجاب از سوی رئیس مجلس است. ۶ ماه از تأیید این قانون توسط شورای نگهبان میگذرد اما متأسفانه رئیس مجلس با بهانههای گوناگون از انجام وظیفه قانونی خود سر باز میزند.
یک نماینده سابق درباره استیضاح وزرا در مجلس گفت: تصور میکنم که بحث افزایش قیمت دلار اینگونه نیست که با آمدن و رفتن یک وزیر اقتصادی خیلی تغییری در آن به وجود بیاید، چراکه قیمت ارز به عوامل و فاکتورهای مختلفی بستگی دارد. در همین نشستهای مشترکی که قوای مختلف به خصوص قوه مجریه و قوه مقننه دارند اگر در یک فضای آرام و منطقی با نظرات کارشناسی به یک راه حل مشترک برسند، خیلی بهتر است چراکه اقتصاد کشور در هیاهو و شعار و داد و فریاد درست نمیشود.