کد خبر : 335250
انتشار : ۱۴۰۳/۱۲/۰۶ - 11:47
دسته‌بندی : اقتصادی
چاپ

افزایش سن بازنشستگی ابلاغ شد

آیین نامه اجرایی افزایش سن بازنشستگی از سوی معاون اول رئیس جمهور به سازمان اداری و استخدامی کشور و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای اجرا ابلاغ شد.

افزایش سن بازنشستگی ابلاغ شد

به گزارش سایت خبری مدارا: آیین نامه اجرایی افزایش سن بازنشستگی از سوی معاون اول رئیس جمهور به سازمان اداری و استخدامی کشور و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای اجرا ابلاغ شد.

محمد محمدی معاون فنی و امور بیمه‌ای سازمان تامین اجتماعی ضمن تشریح جزئیات اجرای افزایش سن بازنشستگی، در خصوص زمان اجرای آن، اعلام کرد اجرای ماده ۲۹ برنامه هفتم و شرایط بازنشستگی منوط به تدوین و ابلاغ آیین‌نامه است اما عملیاتی شدن آن مطابق قانون برنامه هفتم توسعه از اول فروردین‌ماه سال ۱۴۰۳ قابل انجام خواهد بود.

 آیین نامه اجرایی ماده ۲۹ قانون برنامه پنجساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران درباره نحوه افزایش سنوات الزامی بیمه پردازی برای بازنشستگی که ۲۴ بهمن ماه در هیات وزیران تصویب شده بود، امروز (۵ اسفند ماه) برای اجرا ابلاغ شد.

بر اساس ماده ۲۹ قانون برنامه هفتم ‌به‌منظور کاهش ناترازی صندوق‌های بازنشستگی و تقویت توان صندوق­ها در انجام تکالیف محول‌شده از ابتدای سال اول اجرای برنامه به این شرح است:‌

۱– بیمه‌پردازانی که بیش از ۲۸ سال تمام سابقه بیمه ­پردازی دارند به سنوات الزامی بیمه­پردازی آنان برای بازنشستگی اضافه نمی‌شود.

۲– بیمه‌پردازانی که از ۲۵ تا ۲۸ سال تمام سابقه بیمه ­پردازی دارند به سنوات الزامی بیمه­ پردازی آنان برای بازنشستگی به ­ازای هر‌سال تا زمان بازنشستگی دو ماه اضافه‌ می‌شود.

۳– بیمه‌پردازانی که از ۲۰ تا ۲۵ سال تمام سابقه بیمه­ پردازی دارند به سنوات الزامی بیمه­پردازی آنان برای بازنشستگی به­ازای هر‌سال تا زمان بازنشستگی سه­ماه اضافه‌ می‌شود.

۴– بیمه‌پردازانی که از ۱۵ تا ۲۰ سال تمام سابقه بیمه ­پردازی دارند به سنوات الزامی بیمه­پردازی آنان برای بازنشستگی به­ازای هر‌سال تا زمان بازنشستگی چهار ماه اضافه‌ می‌شود.

۵– بیمه‌پردازانی که مطابق قوانین کمتر از ۱۵ سال تمام سابقه بیمه­ پردازی دارند به سنوات الزامی بیمه ­پردازی آنان برای بازنشستگی پنج‌سال اضافه می­‌شود.

بر اساس این ابلاغیه بیمه پردازانی که مطابق قوانین کمتر از (۱۵) سال تمام سابقه بیمه پردازی دارند به سنوات الزامی بیمه پردازی آنان برای بازنشستگی پنج سال اضافه می‌شود.

همچنین در اجرای این ماده سابقه بیمه پردازی کمتر از یک سال به نسبت مورد محاسبه قرار می گیرد.

در همین حال اجرای تمام یا بخشی از این ماده در خصوص افزایش سنوات الزامی بازنشستگی مشروط بر آن است که سن بیمه پرداز در زمان بازنشتگی برای مردان از (۶۲) سال تمام و برای زنان از (۵۵) سال تمام بیشتر نباشد. در هر حال حداکثر سنوات الزامی بیمه پردازی بازنشتگی برای مردان (۳۵) سال و برای زنان (۳۰) سال با لحاظ تبصره های ماده (۲۹) قانون خواهد بود.

 بیمه پردازان مشمول قانون کار و قانون تأمین اجتماعی در صورت تمایل و با موافقت دستگاه کارفرما میتوانند مازاد بر سنوات الزامی بیمه پردازی مذکور در ماده (۲) این آیین نامه نسبت به استمرار اشتغال و ادامه بیمه پردازی در سقف مقرر در قوانین مربوط اقدام نمایند.

گفتنی است: شرایط بازنشستگی ایثارگران معلولان و شاغلین مشاغل سخت و زیان آور و دستگاه هایی که مطابق قانون از شمول احکام مربوط مستثنی شده اند مشمول قوانین خاص خود بوده و از شمول احکام این آیین نامه خارج است.

بر اساس این ابلاغیه ادامه اشتغال و بیمه پردازی اشخاص شاغل در دستگاه های اجرایی موضوع ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ۱۳۸۶ پس از احراز سنوات الزامی بیمه پردازی برای بازنشتگی با رضایت بیمه شده و موافقت دستگاه ذی ربط، علاوه بر زمانهای مندرج در جدول ماده (۲) این آیین نامه و تا سقف من اشتغال مقرر در قوانین مربوط بلامانع است.

همچنین چنانچه دستگاه ها به خدمات برخی از کارکنان نیاز نداشته باشند، حسب مورد می توانند بدون لحاظ افزایش سنوات الزامی موضوع ماده (۲) این آیین نامه و مطابق قوانین و مقررات صندوق مربوط با پیشنهاد بالاترین مقام اجرایی همان دستگاه و موافقت معاون اول رئیس جمهور نسبت به صدور احکام بازنشستگی آنان اقدام کنند.

تبصره به استناد جزء (۲) ماده (۲۹) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) مصوب ۱۳۹۳ بار مالی ناشی از اجرای این ماده بر عهده دستگاه ذیربط با تأیید سازمان برنامه و بودجه کشور بوده و به صندوق بازنشستگی مربوط پرداخت می‌شود.

بر این اساس بازنشستگی بیمه پردازانی که پیش از تکمیل سنوات الزامی مقرر در ماده (۲) این آیین نامه متقاضی و حائز شرایط بازنشتگی وفق قوانین و مقررات صندوق مربوط می باشند. بلامانع است. حقوق بازنشتگی این افراد متناسب با سنوات مندرج در ماده مذکور به نسبت سنوات بیمه پردازی آنها به سنوات الزامی بیمه پردازی برای بازنشستگی آنها برقرار و پرداخت می شود.

اخبار مرتبط:
هشدار یک کارشناس اقتصادی نسبت به وقوع ابرتورم در ایران؛ بدون رفع تحریم‌ها و مذاکرات تورم کاهش نمی‌یابد
هشدار یک کارشناس اقتصادی نسبت به وقوع ابرتورم در ایران؛ بدون رفع تحریم‌ها و مذاکرات تورم کاهش نمی‌یابد

یک کارشناس اقتصادی تاکید کرد: بدون بهبود شرایط تحریم‌ها و انجام مذاکرات موثر، کاهش تورم بعید به نظر می‌رسد. کاهش درآمدهای نفتی به دلیل تحریم‌ها و افزایش نرخ ارز، دو عامل کلیدی هستند که در کوتاه‌مدت بر تورم تاثیر می‌گذارند. تا زمانی که این عوامل برطرف نشوند، انتظار کاهش تورم منطقی نیست.

قیمت دلار، طلا و سکه امروز ۶ اسفند ۱۴۰۳
قیمت دلار، طلا و سکه امروز ۶ اسفند ۱۴۰۳

قیمت دلار، طلا و سکه در بازار امروز ۶ اسفند ۱۴۰۳ را در جداول زیر مشاهده می‌کنید.

توانیر: مشترکان اداری که مصرف خود را تا ۵۰ درصد کاهش ندهند، با قطعی برق مواجه می‌شوند
توانیر: مشترکان اداری که مصرف خود را تا ۵۰ درصد کاهش ندهند، با قطعی برق مواجه می‌شوند

مدیرعامل شرکت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران گفت:همه مشترکان اداری، تجاری و بانکها باید با تنظیم دمای محیط روی ۱۸ درجه و کاهش ۵۰ درصدی مصرف برق نسبت به دوره مشابه سال گذشته، مصرف خود را کنترل کنند و چون‌ اعمال محدودیت بر روی کنتورهای هوشمند تنظیم شده، در صورت عدم کاهش مصرف، با قطعی برق مواجه خواهند شد.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است