کد خبر : 335358
انتشار : ۱۴۰۳/۱۲/۰۷ - 11:44
دسته‌بندی : اجتماعی
چاپ

هواشناسی درباره علت صدور هشدار قرمز در گیلان: احتمال بارش یک تا دو متری برف وجود داشت / بخش بزرگی از بارش پیش بینی شده، در سطح دریا رخ داد و به استان نرسید

مدیرکل هواشناسی گیلان درباره علت صدور هشدار قرمز در استان مبنی بر احتمال بارش برف سنگین در جلگه، به دلایل عدم شکل گیری چنین بارشی اشاره کرد و گفت: هم مدل ها و نقشه های هواشناسی به عنوان تنها ابزار پیش بینی، حجم بسیار بالای بارش را نشان می داد و پیش بینی ما بین ۱۰۰ تا ۲۵۰ میلیمتر بود، هم گستره زیادی داشت و علاوه بر مناطق کوهستانی، مناطق جلگه ای را در بر می گرفت، و سامانه از چهارشنبه تا دوشنبه فعالیت می کرد و علاوه بر آن با کاهش محسوس دما مواجه بودیم، به گونه ای که هفته جاری سردترین هفته در سطح کشور بوده و در گیلان نیز هفته سردی پیش رو داشتیم.

هواشناسی درباره علت صدور هشدار قرمز در گیلان: احتمال بارش یک تا دو متری برف وجود داشت / بخش بزرگی از بارش پیش بینی شده، در سطح دریا رخ داد و به استان نرسید

به گزارش سایت خبری مدارا: ایسنا نوشت: مدیرکل هواشناسی گیلان درباره علت صدور هشدار قرمز در استان مبنی بر احتمال بارش برف سنگین در جلگه، به دلایل عدم شکل گیری چنین بارشی اشاره کرد و گفت: هم مدل ها و نقشه های هواشناسی به عنوان تنها ابزار پیش بینی، حجم بسیار بالای بارش را نشان می داد و پیش بینی ما بین ۱۰۰ تا ۲۵۰ میلیمتر بود، هم گستره زیادی داشت و علاوه بر مناطق کوهستانی، مناطق جلگه ای را در بر می گرفت، و سامانه از چهارشنبه تا دوشنبه فعالیت می کرد و علاوه بر آن با کاهش محسوس دما مواجه بودیم، به گونه ای که هفته جاری سردترین هفته در سطح کشور بوده و در گیلان نیز هفته سردی پیش رو داشتیم.

محمد دادرس از جمع آوری کلیه اطلاعات و داده های هواشناسی به طور متمرکز خبر داد و اظهار کرد: مدل ها و نقشه های هواشناسی براساس همین داده ها در سازمان هواشناسی کشورها از جمله ایران تولید و اطلاع رسانی می شود.

وی مدل ها و نقشه های هواشناسی را تنها ابزار پیش بینی دانست و افزود: پیش بینی ها براساس احتمال انجام می شود و لذا همواره دارای ضریب خطاست.

مدیرکل هواشناسی گیلان در پاسخ به چرایی صدور هشدار قرمز در استان مبنی بر احتمال بارش برف سنگین در جلگه، به دلایل عدم شکل گیری چنین بارشی اشاره و خاطرنشان کرد: به چند دلیل، هشدار سطح قرمز هواشناسی برای گیلان صادر شد؛ هم مدل ها و نقشه های هواشناسی به عنوان تنها ابزار پیش بینی، حجم بسیار بالای بارش را نشان می داد و پیش بینی ما بین ۱۰۰ تا ۲۵۰ میلیمتر بود، هم گستره زیادی داشت و علاوه بر مناطق کوهستانی، مناطق جلگه ای را در بر می گرفت، و سامانه از چهارشنبه تا دوشنبه فعالیت می کرد و علاوه بر آن با کاهش محسوس دما مواجه بودیم، به گونه ای که هفته جاری سردترین هفته در سطح کشور بوده و در گیلان نیز هفته سردی پیش رو داشتیم.

دادرس با اشاره به همخوانی دما و حجم بارش با مدل های هواشناسی، اضافه کرد: هفته گذشته شاهد بارش یک تا دو متری در ارتفاعات و دامنه های استان بودیم و احتمال بارش مجدد چنین برفی وجود داشت لذا هشدار قرمز را صادر کردیم تا بتوانیم آسیب های مالی و جانی احتمالی را کاهش دهیم و مردم آسیب نبینند و مسئولان آمادگی لازم را داشته باشند.

وی تغییر الگوهای هواشناسی را نیازمند بررسی علمی دانست و تاکید کرد: امروز همه کشورها با تغییرات اقلیم مواجه هستند که موجب تغییر در مدل های هواشناسی شده است. در طول بازه فعالیت سامانه ناپایدار، به تدریج تغییراتی در الگوی بارش رخ داد، به نحوی که به نظر می رسد بخش بزرگی از بارش پیش بینی شده، در سطح دریا رخ داد و به استان نرسید.

مدیرکل هواشناسی گیلان با بیان اینکه اُفت دما به زیر دو درجه بارش برف در جلگه را به دنبال دارد، گفت: اگر دما به یک و زیر یک درجه برسد، برف می نشیند؛ البته از روز جمعه در جلگه برف داشتیم، اما دما به صفر نرسید.

دادرس از ثبت بارش ۱۲۰ میلیمتری در جلگه خبر داد و عنوان کرد: در بیشتر شهرستان های استان بین ۳۰ تا ۱۲۰ میلیمتر باران بارید که در صورت اُفت دما تا صفر و زیر صفر درجه، حداقل نیمی از این بارش ها به برف تبدیل می شد.

وی با اشاره به بارش ۱۲۰ سانتیمتری برف در ارتفاعات و ۱۲۰ میلیمتری باران در جلگه، تاکید کرد: در صورت اُفت دما، احتمال بارش قابل ملاحظه برف در جلگه را شاهد بودیم.

مدیرکل هواشناسی گیلان از بارش ۳۵ سانتی برف در آستارا خبر داد و گفت: صبح امروز نیز ایستگاه های هواشناسی لرزره، دیلمان، اسب وونی، بره سر، جیرنده، ماسوله، امامزاده اسحاق، جیرکول و آستارا به ترتیب دمای منفی ۱۴.۵، منفی ۱۳، منفی ۱۲.۶، منفی ۱۱.۴، منفی ۹.۹، منفی ۸.۳، منفی ۸، منفی ۴.۸ و منفی ۳ را ثبت کردند.

وی با بیان اینکه کلیه اطلاعات هواشناسی ساعت به ساعت جمع آوری و راس یک ساعت خاص به سازمان هواشناسی کشور و سپس سازمان جهانی هواشناسی مخابره می شود، عنوان کرد: گیلان جزو استان های پیشرو و مطلوب از نظر پیش بینی و جمع آوری داده و تجزیه و تجلیل مدل های هواشناسی است.

دادرس با اشاره به ثبت بارش ۱۲۸ میلیمتری در بندرکیاشهر و خشکبیجار در بازه زمانی پنجشنبه، ۲ اسفند لغایت ۹:۳۰ امروز، ۶ اسفند، اضافه کرد: بیشترین بارش برف نیز در ایستگاه هواشناسی لشکان رودسر به ارتفاع ۱۴۰ سانتیمتر ثبت شد؛ در ارتفاعات شرق استان همچون رودسر و املش ۱۰۰ تا ۱۲۰ سانت و در محورهای مواصلاتی غرب استان از جمله اسالم – خلخال و پونل – خلخال ۱۰۰ سانت برف باریده است

اخبار مرتبط:
دستگیری ۶ نفر از اعضای جیش العدل در چابهار
دستگیری ۶ نفر از اعضای جیش العدل در چابهار

فرمانداری ویژه چابهار با اشاره به درگیری نیروهای امنیتی با تروریست‌های گروه موسوم به «جیش العدل» در این شهرستان گفت: ۶ نفر از اعضای گروهک ترویستی دستگیر شدند و یک نفر دیگر به هلاکت رسید.

توضیح سخنگوی قوه قضائیه درباره دستگیری‌های مربوط به تجمع رفع حصر
توضیح سخنگوی قوه قضائیه درباره دستگیری‌های مربوط به تجمع رفع حصر

اصغر جهانگیر، سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری امروز (سه‌شنبه ۷ اسفند)، توضیحاتی را درباره دستگیری عده‌ای در پی صدور فراخوان برای برگزاری تجمع رفع حصر در روز ۲۵ بهمن، ارائه داد.

پلیس: مسدودکردن خیابان‌ها و ایجاد مزاحمت برای دیگر شهروندان، خط قرمز ما برای چهارشنبه آخر سال است
پلیس: مسدودکردن خیابان‌ها و ایجاد مزاحمت برای دیگر شهروندان، خط قرمز ما برای چهارشنبه آخر سال است

جانشین فرمانده کل انتظامی کشور گفت: خط قرمز پلیس در چهارشنبه آخر سال مسدودکردن خیابان ها، میدان ها و ایجاد مزاحمت برای دیگر شهروندان است که اینگونه افراد بدانند با برخورد قاطع و قانونی پلیس روبه‌رو خواهند شد.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است