به گزارش سایت خبری مدارا: ایلنا نوشت: رئیس اتحادیه کباب و غذای سنتی در تهران از ارزانفروشی برخی از واحدهای غیرمجاز که نشان از استفاده از مواد اولیه نامرغوب دارد گلایه کرد و هشدار داد که این اقدامات سلامت شهروندان را به مخاطره میاندازد.
حسین محمدی در خصوص وضعیت صنف کباب و غذای سنتی در سالی که گذشت اظهار کرد: شرایط اقتصادی کشور در وضعیت دشواری قرار دارد و افزایش قیمت مواد اولیه، حاملهای انرژی و نیروی انسانی، موجب افزایش قیمت تمام شده غذا در واحدهای صنفی شده است. این امر، در کنار کاهش تقاضا، باعث متزلزل شدن بسیاری از واحدهای صنفی در سال گذشته نیز شد.
وی با اشاره به ارزانی غیرمعقول در منوی برخی از کبابیها گفت: در خصوص ارزانفروشی، بنده بر این باورم که ارزانفروشی در حوزه غذا، بهویژه کباب و غذاهای سنتی، در واقع سمفروشی است. با توجه به افزایش آمار بیماریهای خطرناک مانند سرطان، استفاده از مواد اولیه نامرغوب و اسانسهای غیرمجاز مانند اسانس زعفران در غذاهای ارزانقیمت، سلامت شهروندان را به خطر میاندازد. از مردم عزیز تقاضا دارم که صرفاً از واحدهای مجاز دارای پروانه کسب از اتحادیه و مجوز بهداشت، اقدام به خرید کنند و از خرید از واحدهای غیرمجاز و دستفروشان خودداری کنند.
رئیس اتحادیه کباب و غذای سنتی در مورد اقدامات نظارتی در این خصوص گفت: این اتحادیه به منظور جلوگیری از فعالیت واحدهای متخلف، گشتهای بازرسی شبانهروزی را در سطح شهر انجام میدهد و با همکاری وزارت بهداشت، تعزیرات حکومتی، شورای اصناف و پلیس اماکن تهران، با متخلفان برخورد قانونی میشود.
محمدی در پاسخ به این پرسش که قیمت منطقی یک سیخ کباب کوبیده باید چقدر باشد، گفت: در خصوص قیمتگذاری، با توجه به نوسانات بازار و کیفیت مواد اولیه، تعیین قیمت ثابت برای تمامی واحدها دشوار است. اما به طور کلی، قیمت یک سیخ کباب کوبیده با کیفیت مطلوب، نمیتواند کمتر از ۱۰۰ هزار تومان باشد و قیمت پایینتر از صد هزار تومان، سم فروشی محسوب میشود، امیدوارم با همکاری و همدلی، بتوانیم ضمن حفظ کیفیت غذاهای سنتی، از سلامت شهروندان نیز محافظت کنیم.