به گزارش سایت خبری مدارا: رویداد۲۴ نوشت: شهرام دبیری، معاون پارلمانی رئیس جمهور که با سفر جنجالیاش به قطب حاشیهساز شده بود، با حکم پزشکیان برکنار شد.
رئیس جمهور با اشاره به قطعی شدن اخبار مربوط به سفر شهرام دبیری، طی حکمی اعلام کرد: دوستی دیرین و خدمات ارزشمند شما در معاونت پارلمانی مانع آن نیست که پایبندی به صداقت، عدالت و وعدههایی که به مردم دادیم، مقدم داشته شود، بنابر این توصیفات از ادامه همکاری با شما در دولت ۱۴ معذوریم.
این دستور پزشکیان، اما پایان حواشی نبود و شاهد واکنشهای بسیاری به برکناری دبیری بودیم. از تحسین پزشکیان تا حمله به رسانه دولت. در ادامه برخی از این واکنشها را مرور میکنیم:
فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت در توییتی نوشت: «تصمیم امروز رئیسجمهور نشان داد که در دولت، هیچگونه تعهد شخصی یا رابطهمحور جایگزین معیارهای عملکردی نمیشود. رئیسجمهور با هیچکس پیمان برادری نبسته و ملاک قضاوت، صرفاً کارآمدی، التزام به عدالت، صداقت و منافع مردم است.»
مالک شریعتی دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی در حساب شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس درباره برکناری معاون پارلمانی دولت از سوی رئیس جمهور نوشت: «از آقای رئیس جمهور پزشکیان بابت اقدام انقلابی در برکناری آقای دبیری تشکر میکنم»
حسین دهباشی نوشت: «شهرام دبیری -با فشار افکار عمومی و فضای مجازی- بالاخره خلع و اخراج شد و یکبار دیگر این نکته اثبات که: مورچگان را چو بود اتفاق، شیرِ ژیان را بدرانند پوست!»
عبدالرضا داوری، فعال اصولگرا نوشت: «مخالفان دولت که اغلب درگیر زندگیهای لاکچری با پول سواپ نفتی و چای دبش هستند، تلاش کردند با ماجرای سفر نوروزی شهرام دبیری، دولت پزشکیان را سیاه کنند؛ اما مسعود پزشکیان آنقدر پاک و عاقل هست که با متنی بیسابقه و مبتنی بر حکمرانی علوی، از این تهدید، فرصتی تاریخی برای دولتش ساخت.»
کامبیز مهدیزاده، داماد روحانی نوشت: «عزل معاونت پارلمانی توسط دکتر پزشکیان نشان داد ما در جمعه ۱۵ تیر هم درست تشخیص دادیم هم درست انتخاب کردیم مولا یارت.»
سکینهسادات پاد نوشت: «جلسهای خدمت دکتر پزشکیان بودم، عرض کردم خوشحالم جنابعالی نهجالبلاغه خوان هستید و در پاسخ گفتند من عمل میکنم.عزل معاون پارلمانی، توسط آقای رئیس جمهور، یک اقدام شایسته و بر منهاج نهجالبلاغه است.»
اکبر منتجبی، سردبیر سازندگی، نوشت: «شهرام دبیری به خاطر سفر به قطب جنوب برکنار نشد. به دلیل دروغی که گفت برکنار شد. او با اینکه به قطب جنوب رفته بود، گفت به چنین سفری نرفته و در ۱۲ فروردین نیز پیامی به مناسبت سالگرد تأسیس جمهوری اسلامی منتشر کرد که بوی ریاکاری میداد. پزشکیان هم دروغ را تشخیص داد هم ریاکاری را.»
محمد رهبری، فعال رسانهای نوشت: «بنظرم مهمترین وجه برکناری شهرام دبیری، عزل او توسط پزشکیان بود. نه اینکه مثل رویههای مرسوم در ساختار اداری کشور، با سکوت یا حداکثر یک استعفا، از موضوع عبور شود.»
قربانعلی صلواتیان نوشت: «صراحت، قاطعیت و اقدام سریع دکتر پزشکیان در قطع همکاری با معاون پارلمانی ریاست جمهوری موید آن است که ما در تشخیص خود درست عمل کردیم؛ برکناری بدون ملاحظه یک دوست دیرین آنهم با این صراحت کم سابقه است. این روش و منش ستودنی است»
داوود حشمتی، فعال رسانهای نوشت: «کار درست پزشکیان این بود که مانند قبلیها استعفای نمایشی به راه نینداخت و معاون پارلمانی را برکنار کرد. نگاه کنید که از این اقدام حامیان و مخالفان رئیس جمهور استقبال کرد. این رسم رفاقت شخصی نبود. اما ترجیح خیرعمومی به رفاقت شخصی دقیقا چیزی است مولا علی به آن معتقد بود.»
فریبرز کلانتری، فعال رسانهای با انتشار تصور دو خبر مختلف از خبرگزاری ایرنا، نوشت: «۶ فروردین: «سفر به قطب جنوب کذب است» ۱۶ فروردین: «شهرام دبیری بهدلیل سفر به قطب جنوب برکنار شد» همینقدر بیحیا، همینقدر دروغگو. رسانهی رسمی جمهوری اسلامی فقط یک وظیفه داره: ماستمالیِ افتضاحها، تا وقتی که دیگه نشه پنهونش کرد.»
کاربری نوشت: «برکناری دبیری بعد از سفر، هم هیجان عمومی رو کنترل کرد، هم بخشی از منتقدها رو وادار به تحسین. سکوت دولت، یه سایلنت تاکتیکی بود؛ فرصتی برای استراحت تیم دولت بعد از ماهها فشار، و کاهش تنش رسانهای.»
کاربر دیگری نوشت: «به نظر من دبیری با سفر به قطب جنوب تخلفی نکرد که بخواهد برکنار شود، آنجا تخلف کرد که دروغ گفت و اگر پزشکیان او را بابت دروغگوییش برکنار کرده بود قابل تحسین بود.»
علی مرادخانی، فعال فضای مجازی هم نوشت: «دو حالت دارد. یا ایشان این سفر را نرفته که در اینصورت آقای رئیس جمهور دروغ گفتهاند. یا ایشان این سفر را رفته که در اینصورت رسانه دولتی منسوب به آقای دبیری دروغ گفتهاند. در هر دو صورت کسانی از تیم رسانهای دولت باید از مردم عذرخواهی کنند؛ که احتمالاً احتمال دوم بیشتر است»