کد خبر : 338939
انتشار : ۱۴۰۴/۰۱/۲۱ - 13:12
دسته‌بندی : فرهنگی
چاپ

سریال «ازازیل»؛ معماهای مرموز روی ریل درست

فیلم ها و سریال هایی که در ژانرهای معمایی و وحشت تولید می شوند باید از اصول خاصی پیروی کنند تا از مسیری که انتخاب کرده اند،منحرف نشوند.

سریال «ازازیل»؛ معماهای مرموز روی ریل درست

بسیاری از مخاطبان این گونه ژانرها از هوشمندی خاصی برخوردار هستند.با کوچک ترین اشتباهی که از سوی سازندگان سربزند، آنان به ادامه دیدن فیلم و سریال رغبتی نشان نداده و از جمع تماشاگران خارج می شوند که خسران قابل توجهی است.

رعایت استانداردهای جهانی سریال سازی و به کارگیری ابتکار از فاکتورهای موفقیت محسوب میشوند.

در فیلم ها و سریال هایی که در ژانر معمایی و وحشت ساخته می شوند،حساسیت های بیشتری وجود دارد.زیرا همه صحنه ها و اتفاقات مانند پازل کنار هم باید چیده شود تا داستان با روالی خاص و منسجم به نقطه اوج برسد.

مخاطبان این گونه آثار با داستان و کاراکترها همراه شده و قدم به قدم و لحظه به لحظه خط روایی و کنش و واکنش ها را دنبال می کنند.

این مخاطبان علاقه دارند گره داستان را باز کنند.برای همین حدس هایی راجع به اتفاقات و کاراکترها می زنند تا به نتیجه برسند.

به همین دلیل در سریال های معمایی و ترسناک،اطلاعات را باید به اندازه و در موقع مناسب به مخاطب منتقل کرد.

اگر اطلاعات بیش از حد لازم باشد،مخاطب از داستان پیش می افتد و پایان آن را سریع در می یابد و دیگر برایش جذابیتی ندارد که آن را دنبال کند.

اطلاعات داده شده اگر کمتر از اندازه استاندارد باشد،مخاطب از قصه عقب افتاده و دیگر آن را پیگیری نخواهد کرد.

در سریال “ازازیل” که از پلتفرم نماوا پخش می شود تا حدود زیادی استاندارد این گونه از سریال ها حفظ شده است. روند داستانی مجموعه “ازازیل” به گونه ای طرح ریزی شده که اطلاعات کارآگاه سریال و مخاطبان یکسان است.

با این طراحی که بهترین نوع برای این گونه سریال هاست،مخاطب تلاش می کند شانه به شانه پلیس حرکت کرده و از دید خودش به نوعی به کارگاه کمک می کند تا گره ماجرا گشوده شود.

این ترفند حس خوبی به مخاطب داده و باعث میشود او تا لحظه اوج سریال آن را بدون اینکه پلک بزند دنبال کرده و از دیدن اش لذت کامل ببرد.

روند داستان و مخاطبان حرفه ای که مشتاقانه پیگیر “ازازیل” هستند،نشان دهنده این مهم است که دست اندرکاران قطار این سریال  را روی ریل درست قرار داده و با منطقی خاص آن را پیش می برند.

فیلم ها و سریال هایی که در ژانر معمایی-پلیسی تولید می شوند،باید در همان ابتدای داستان،حادثه یا واقعه‌ای را بیاورند تا مخاطب درگیر آن شود.

سازندگان این گونه آثار،اگر نتوانند در بازه زمانی پنج یا حداکثر ۲۰ دقیقه برای مخاطب صحنه ای هیجان آور و جذاب بیافرینند که برای او ایجاد سوال کرده و ترغیب اش کند تا انتها داستان را دنبال کند،دیگر نخواهند توانست او را وادار به دیدن سریال کنند.

«ازازیل» حتی در زمانی کمتر از بازه مطرح شده،حادثه‌ای را به نمایش گذاشته و از همان لحظه اول که پدربزرگ با دیدن یک صحنه عجیب از شدت ترس می میرد،مخاطب درگیر قصه کرده و با خود همراه می کند.

طراحی حرفه ای این سریال باعث شده که در هر قسمت،حادثه ای جدید آفریده و سوالی به سوال های قبل اضافه کند.

وقتی چنین اتفاقی می افتد،ذهن مخاطب شدیدا درگیر شده و شروع به حدس زدن می کند تا عامل این اتفاقات و جنایات را بیابد؟

در سریال «ازازیل» مانند استانداردهای ژانر معمایی-پلیسی،اطلاعات کم کم و به اندازه لازم به مخاطب ارائه می کند.نه آن قدر کم اطلاعات می دهد که از داستان عقب بیفتد و نه چندان زیاد تا از قصه جلو بزند.

داستان «ازازیل» میان واقعیت و خیال معلق است.به همین دلیل برخی مخاطبان داستان را واقعی و بعضی دیگر خیالی می دانند که همین مهم نیز از مزایای این سریال محسوب می شود.

مخاطبان همراه و همپا با کارگاهی که مسوول پرونده است،تلاش دارند راز موجود در سریال را کشف کنند.همین ذوق و کنجکاوی باعث می شود که هنگام دیدن سریال،حتی پلک هم نزنند تا لحظه ای از ادامه ماجرا عقب نیفتند.

حسن فتحی کارگردانی کاربلد است.این مهم را بارها با ساخت مجموعه های جذاب و با موضوعات مختلف به اثبات رسانده است. ساخته های وی،هم در صداوسیما و هم در پلتفرم ها،همیشه پرمخاطب بوده است و حالا در سریال «ازازیل» باز هم توانسته مخاطبان را جذب کند و به ویژه مخاطبان ژانر معمایی جنایی را به سمت خود بیاورد‌.

لازم به ذکر است سریال “ازازیل” در ژانر معمایی-رازآلود-جنایی ساخته حسن فتحی و به تهیه‌کنندگی حسن خدادادی با بازی پیمان معادی، پری‌ناز ایزدیار، بابک حمیدیان، علی مصفا، گوهر خیر اندیش، بهرنگ علوی، بابک کریمی، محمد بحرانی، محمود پاک نیت، پاشا جمالی، مریم سعادت، کتانه افشار نژاد، الهام کردا و احترام برومند و… از طریق پلتفرم نماوا پخش شده است.

اخبار مرتبط:
صداوسیما نظر مساعدی نسبت ساخت موزه «پایتخت» دارد
صداوسیما نظر مساعدی نسبت ساخت موزه «پایتخت» دارد

سازمان صداوسیما نظر مساعدی نسبت ساخت موزه «پایتخت» دارد. حتی با استاندار مازندران صحبت‌های اولیه شده است.

قیمت نجومی بلیت قسمت آخر پایتخت در بازار سیاه!
قیمت نجومی بلیت قسمت آخر پایتخت در بازار سیاه!

از شب گذشته که خبر اکران مردمی قسمت آخر پایتخت با حضور عوامل در برج میلاد رسانه ای شد، علاقه مندان به سایت برج میلاد هجوم بردند

طراح صحنه سریال پایتخت: سکانس خرس در یک برداشت گرفته شده / خرس را به شکل طبیعی و واقعی در اصفهان فیلمبرداری کردیم
طراح صحنه سریال پایتخت: سکانس خرس در یک برداشت گرفته شده / خرس را به شکل طبیعی و واقعی در اصفهان فیلمبرداری کردیم

پیمان قانع درباره صحنه خرس که در قسمت بیستم سریال «پایتخت 7» به نمایش درآمد به نکته جالبی اشاره کرد و گفت: من در صفحه مجازی‌ام نوشتم که این سکانس در یک برداشت گرفته شده و حتماً در پشت صحنه مراحل انجام شده این سکانس پخش خواهد شد و مخاطبان به سختی و پیچیده بودنِ آن پی خواهند برد. بنابراین از مخاطبان دعوت می‌کنم که این دو قسمت پشت صحنه سریال را از دست ندهند.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است