زندگینامه، بیوگرافی و آثار حامد عسکری + متن کامل شعر های معروف
حامد عسکری شاعر، ترانهسرا، نویسنده و مجری معاصر ایرانی است که به دلیل اشعار عاشقانه و صمیمیاش شناخته میشود. او متولد شهر بم در استان کرمان است و با سبک ساده و دلنشین خود توانسته جایگاه ویژهای در میان علاقهمندان به شعر معاصر پیدا کند. عسکری علاوه بر شاعری، در زمینه اجرا و نویسندگی نیز فعالیت دارد و تجربههای زندگیاش، بهویژه زلزله بم، تأثیر عمیقی بر آثارش گذاشته است.
حامد عسکری شاعر، ترانهسرا، نویسنده و مجری معاصر ایرانی است که به دلیل اشعار عاشقانه و صمیمیاش شناخته میشود. او متولد شهر بم در استان کرمان است و با سبک ساده و دلنشین خود توانسته جایگاه ویژهای در میان علاقهمندان به شعر معاصر پیدا کند. عسکری علاوه بر شاعری، در زمینه اجرا و نویسندگی نیز فعالیت دارد و تجربههای زندگیاش، بهویژه زلزله بم، تأثیر عمیقی بر آثارش گذاشته است.
زندگینامه حامد عسکری
حامد عسکریدر ۱۰ خرداد ۱۳۶۱ در شهر بم به دنیا آمد. او تحصیلات ابتدایی خود را در زادگاهش گذراند و پس از سوم راهنمایی وارد حوزه علمیه شد و تا پایه لمعتین پیش رفت. سپس لیسانس حقوق قضایی را از دانشگاه آزاد تهران شمال دریافت کرد. زلزله ویرانگر بم در سال ۱۳۸۲، که منجر به از دست دادن بسیاری از نزدیکانش شد، نقطه عطفی در زندگی او بود و او را به مهاجرت به تهران واداشت. عسکری با همسرش، نفیسه صادقپور، در یک انجمن ادبی آشنا شد و حاصل این ازدواج دو فرزند به نامهای باران و محمدنیکان است.
آثار حامد عسکری
از آثار برجسته حامد عسکری میتوان به مجموعه شعرهای «خانمی که شما باشید»، «سرمهای»، «حال و حوایی از ترنج و بلوچ»، «پری شب» و رمان «پریدخت» اشاره کرد. اشعار او اغلب در قالب غزل و ترانه سروده شده و مضامینی عاشقانه با چاشنی طنز و حس نوستالژی دارند. ترانه معروف «مرد برای هضم دلتنگیهاش» با صدای احسان خواجهامیری و غزل-مثنوی درباره زلزله بم از جمله آثار شناختهشده او هستند. رمان «پریدخت» نیز با نثر قاجاری، داستان عاشقانهای را روایت میکند که مورد استقبال قرار گرفته است.
جوایز حامد عسگری
حامد عسگریدر هفتمین دوره جشنواره بینالمللی شعر فجر موفق به کسب تندیس سرو زرین این جشنواره شد. او تندیس خود را در سال ۱۳۹۶ و پس از زلزله کرمانشاه به حراج گذشت و با مبلغی که از این طریق جمعآوری شد، برای دو خواهر زلزله زده در کرمانشاه سرپناهی ساخت. در پی این اقدام حامد عسکری، جشنواره بینالمللی شعر فجر در دوره دوازدهم خود، سرو بلورین جوانمردی را به این شاعر اهدا کرد.
سبک و ویژگیهای شعر حامد عسگری
شعرهای عسکری به سادگی و صمیمیت شهرت دارند و اغلب از تجربههای شخصی او، بهویژه زادگاهش بم، الهام گرفتهاند. او در آثارش از تضمینهایی شیرین از شاعران کلاسیک مانند حافظ و سعدی استفاده میکند و حالوهوای جنوبی و اصالت خود را حفظ کرده است. حامد عسگری همچنین به مطالعه آثار سعدی، بیدل دهلوی و نهجالبلاغه علاقه دارد و این تأثیر در زبان و مضمون شعرهایش مشهود است.
فعالیتهای دیگر حامد عسکری
عسکری علاوه بر شاعری، در حوزه اجرا و روزنامهنگاری نیز فعالیت میکند و با روزنامه «جامجم» همکاری داشته است. او پس از مهاجرت به تهران، با پشتکار خود را به محافل ادبی معرفی کرد و بهعنوان شاعری جدی شناخته شد. تجربه تدریس زبان عربی و ویراستاری نیز بخشی از مسیر حرفهای او بوده است.
تأثیر زلزله بم بر حامد عسکری
زلزله بم در سال ۱۳۸۲ تأثیر عمیقی بر زندگی و آثار عسکری گذاشت. او که در زمان زلزله دانشجوی دانشگاه رفسنجان بود، پس از بازگشت به بم با ویرانی شهر و از دست دادن ۴۷ نفر از نزدیکانش روبهرو شد. این تجربه دردناک در شعرهایش بازتاب یافته و حسرت از دست دادن زادگاه و خاطراتش را به تصویر کشیده است. این رویداد او را به تهران کشاند و انگیزهای برای خلق آثاری احساسی و تأثیرگذار شد.
ما جنوب را از دریچهی چشم بزرگانی چون صادق چوبک، ابراهیم گلستان، احمد محمود و بعدتر نویسندگانی چون صمد طاهری، منصور علی مرادی و رضا زنگیآبادی دیدهایم؛ اما خطهی شمال داستان دیگری دارد. جز گیله مردِ بزرگ علوی که هنوز خاطرش در جانمان زنده است کمتر به آن پرداختهشده و بیشتر بهعنوان یک لوکیشن جذاب فیلمبرداری دیدهشده و نه از منظر یک نویسنده که خطهی شمال را زندگی کرده باشد، با آداب و سنن این خطه بزرگشده باشد و واژهها و لهجههای بومی را بشناسد و با زیستبوم، مشاغل، حرفهها و حتی ترسها، افسانهها و اسطورههای محلی آشنا باشد.
فتحی نوشت: روند تدوین این اثر بهدلیل دخالتهای غیرحرفهای و غیراخلاقی تهیهکننده، و علیرغم اعتراضها و هشدارهای مکرر بنده، به دفعات دستخوش تغییرات ناصواب و ناگهانی شده، و از این رهگذر قسمتهای پخششده در فصل اول، متحمل آسیبها و صدماتی در تدوین گردید!
در آستانه برگزاری کنسرت «آریان، سمفونی خاطرات» در سیمور سنتر سیدنی استرالیا که به همت علی پهلوان در خرداد ۱۴۰۴ (۲۴ می ۲۰۲۵) برگزار خواهد شد، این خواننده در گفتگویی تلخ، به مرور خاطرات گروه «آریان» و دلایل فروپاشی این گروه پرداخت.