کد خبر : 339293
انتشار : ۱۴۰۴/۰۱/۲۴ - 17:55
دسته‌بندی : برگزیده ها، سیاسی
چاپ

علی بیگدلی: نه ایران و نه آمریکا دنبال جنگ نیستند / ما نه لیبی هستیم و نه کره شمالی

یک تحلیلگر مسائل سیاست خارجی گفت: نیت دو طرف مثبت است و امیدوارم مذاکرات به نتیجه برسد. گرچه مسیر دشواری پیش‌رو داریم، اما در مجموع نه ایران و نه ترامپ خواهان جنگ نیستند.

علی بیگدلی: نه ایران و نه آمریکا دنبال جنگ نیستند / ما نه لیبی هستیم و نه کره شمالی

به گزارش سایت خبری مدارا: نامه نیوز نوشت: سرانجام مذاکرات ایران و آمریکا در عمان برگزار شد و دو طرف خواسته‌های خود را به طور غیرمستقیم بیان کرد. هم طرف ایرانی و هم طرف آمریکایی جلسه نخست مذاکرات را مثبت ارزیابی کردند و وزیر خارجه عمان هم گفت که فضایی دوستانه در کار بوده است. حالا پرسش این است که این مذاکرات در ادامه مسیر به چه نقطه‌ای می‌رسد و چه قدر می‌شود خوش‌بین بود که ایران و آمریکا بتوانند تنش‌های میان خود را کاهش دهند؟

علی بیگدلی، تحلیلگر مسائل سیاست خارجی، درباره این موضوع گفت: «ترامپ از موضع اولیه‌اش که بسیار تند و خشن بود، عقب‌نشینی کرده است. اکنون دیگر بحثی از برچیدن صنعت هسته‌ای ایران مطرح نیست و موضوعاتی مانند مسئله موشکی و دخالت ایران در منطقه نیز تا حدودی فروکش کرده‌ است. آقای عراقچی نیز با نگاهی امیدوارانه وارد مذاکرات شده تا بتوانیم از حقوق برابر برخوردار باشیم. به نظر می‌رسد نیت دو طرف مثبت است و امیدوارم مذاکرات به نتیجه برسد. گرچه مسیر دشواری پیش‌رو داریم، اما در مجموع نه ایران و نه ترامپ خواهان جنگ نیستند. ما در شرایطی قرار داریم که از یک‌سو تحت فشار اقتصادی هستیم و از سوی دیگر، وضعیت ژئوپلیتیکی منطقه نیز به نفع ما نیست. بنابراین هر دو طرف باید خویشتن‌داری پیشه کنند».

او ادامه داد: «نتانیاهو در سفر دوم خود به آمریکا سعی داشت تفکری متضاد را القا کند؛ او با لحنی تحریک‌آمیز و آزاردهنده درباره ایران صحبت کرد تا فشار بیشتری وارد کرده و امتیاز بگیرد. با این حال نه ایران و نه آمریکا در پی جنگ در منطقه نیستند. از سوی دیگر ایران با لیبی تفاوت دارد؛ ۴۰ درصد نفت جهان از منطقه ما صادر می‌شود و ثبات آن برای سرمایه‌گذاری و تبادل کالا حیاتی است. ما نه لیبی هستیم و نه کره شمالی. اظهارات نتانیاهو بیشتر جنبه تحریک‌آمیز دارد تا منطقی. ترامپ نیز اشاره کرده که برای نیازهای پزشکی و کشاورزی ایران می‌تواند از صنعت هسته‌ای خود استفاده کند که یعنی همسو با نظرات رادیکال نتانیاهو نیست».

این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی همچنین بیان کرد: «ما ناچاریم با عرصه بین‌المللی ارتباط داشته باشیم زیرا نمی‌توانیم در وضعیت انجماد اقتصادی و سیاسی باقی بمانیم. تجربه دولت آقای روحانی نیز نشان داد که می‌توان با کشورهای غربی تعامل مؤثر داشت؛ برای نمونه، در آن دوره ۱۲۰ فروند هواپیما سفارش داده شد. نگاه ترامپ بیشتر تجاری و کاسب‌کارانه است و می‌شود با او حی وارد ارتباط اقتصادی شد».

بیگدلی در پایان گفت: «مذاکرات این دوره با مذاکرات سال ۲۰۱۵ تفاوت دارد. در آن زمان، مذاکرات بر اساس زمان‌بندی مشخصی پیش می‌رفت، اما این بار گفت‌وگوها احتمالا طولانی نخواهد بود. ایران باید تعهداتش را زیر نظر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اجرا کرده و به آن پایبند باشد. منطقه ما تحت نفوذ ایران قرار دارد و خاورمیانه یکی از ثروتمندترین مناطق جهان است؛ بنابراین مذاکرات کنونی آمریکا را نباید با مذاکرات آمریکا با کره شمالی یا لیبی مقایسه کرد».

اخبار مرتبط:
علی مطهری: از مخالفان اصلی ‎مذاکرات، یکی اسرائیل است و دیگری تندرو‌های داخلی‌
علی مطهری: از مخالفان اصلی ‎مذاکرات، یکی اسرائیل است و دیگری تندرو‌های داخلی‌

مطهری نوشت: «دو مخالف اصلی ‎مذاکره با آمریکا یکی اسرائیل است که می‌گوید باید صنعت هسته‌ای ایران مانند لیبی برچیده شود و به شدت نگران توافق ایران و آمریکاست، و دیگر تندرو‌های داخلی‌اند که مدعی هستند دولت و اصلاح طلبان مذاکره را بر رهبری تحمیل کردند.»

اژه‌ای: می‌گویید شهید رئیسی در پرونده کرسنت خوب عمل کرد؛ پس چرا در دوره ایشان پرونده به نتیجه نرسید؟
اژه‌ای: می‌گویید شهید رئیسی در پرونده کرسنت خوب عمل کرد؛ پس چرا در دوره ایشان پرونده به نتیجه نرسید؟

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای گفت: در پرونده کرسنت هر کسی که اتهامش ثابت شد، در دستگاه قضایی محکوم شده است.

نامه وزیر راه سابق به وزیر ورزش؛ پرویز قلیچ‌خانی را به ایران برگردانید
نامه وزیر راه سابق به وزیر ورزش؛ پرویز قلیچ‌خانی را به ایران برگردانید

عباس آخوندی نامه ای به احمد دنیامالی وزیر ورزش و جوانان نوشت.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است