به گزارش سایت خبری مدارا: گاردین نوشت: انتظار میرود ایران با پیشنهاد آمریکا برای انتقال ذخایر اورانیوم با غنای بالا به کشور ثالثی – مانند روسیه – مخالفت کند؛ این پیشنهاد بخشی از تلاش واشنگتن برای محدودسازی برنامه هستهای غیرنظامی ایران و جلوگیری از استفاده احتمالی آن در ساخت سلاح هستهای است.
وزیر امورخارجه سابق آمریکا خاطرنشان کرد: سنا باید این وضعیت جدید را با تصویب یک معاهده الزامآور قانونی تثبیت و از این طریق، نگرانی اصلی جمهوری اسلامی ایران را درباره امکان لغو توافقات اجرایی توسط دولتهای بعدی آمریکا برطرف کند. در گذشته بسیاری از سناتورهای دموکرات از راهحل صلحآمیز برای برنامه هستهای جمهوری اسلامی ایران حمایت کردهاند اما این، تنها دونالد ترامپ است که با ارتباطات عمیق با سناتورهای جمهوریخواه میتواند اکثریت دو-سوم لازم را برای تصویب چنین معاهدهای همراه کند..
ایران استدلال میکند که ذخایر اورانیوم غنیشدهاش که طی چهار سال گذشته انباشته شده، باید در داخل ایران و تحت نظارت شدید آژانس بینالمللی انرژی اتمی سازمان ملل متحد باقی بماند. تهران این اقدام را نوعی اقدام احتیاطی یا بیمه در برابر احتمال خروج دولتهای آینده آمریکا از توافق میداند؛ مشابه آنچه در سال ۲۰۱۸ رخ داد، زمانی که دونالد ترامپ از توافق سال ۲۰۱۵ که با میانجیگری باراک اوباما حاصل شده بود، خارج شد.
تهران میگوید اگر ذخایر از کشور خارج شود و آمریکا بار دیگر از توافق خارج شود، ایران مجبور خواهد بود فرآیند غنیسازی با درصد بالا را از ابتدا آغاز کند — که در عمل به معنای مجازات ایران بابت نقضی است که توسط واشنگتن صورت گرفته است.
اگرچه بخش اعظم گفتوگوها در مسقط بهصورت غیرمستقیم بین هیأتهای ایرانی و آمریکایی انجام شد و عمان نقش واسطه را ایفا کرد، اما دیدارهای مستقیمی نیز بین استیو ویتکوف و عباس عراقچی برگزار شد.