کد خبر : 340090
انتشار : ۱۴۰۴/۰۱/۳۰ - 13:14
دسته‌بندی : پیشنهاد سردبیر، سیاسی
چاپ

فلاحت‌پیشه: با وجود حرف‌های اخیر ویتکاف، مذاکرات به بن‌بست نمی‌رسد

رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس دهم گفت: ویتکاف نیز موضوع موشکی را برای راضی‌کردن اسرائیل مطرح می‌کند. اسرائیلی‌ها مسئله موشکی ایران را به عنوان یک تهدید مطرح کرده و معتقدند باید در دستور کار مذاکرات قرار گیرد.

فلاحت‌پیشه: با وجود حرف‌های اخیر ویتکاف، مذاکرات به بن‌بست نمی‌رسد

به گزارش سایت خبری مدارا: نامه نیوز نوشت: اخیرا ویتکاف، نماینده آمریکا در مذاکره با ایران گفته است که آمریکا باید بر موضوع موشکی ایران نیز تمرکز کند؛ مسئله‌ای که از یک سو قرار نبوده مورد بحث در مذاکرات اخیر باشد و از سوی دیگر جمهوری اسلامی بارها اعلام کرده است که مذاکره بر سر بحث موشکی خط قرمز ماست. حالا پرسش این است که آیا سخنان اخیر ویتکاف در مسیر مذاکرات اخلال ایجاد می‌کند؟

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس دهم و تحلیلگر مسائل سیاست خارجی، درباره این موضوع گفت: «به باور من، آنچه آقای ویتکاف بیان می‌کند، ارائه‌ای محافظه‌کارانه از یک دستور کار سخت‌گیرانه است. از یک‌سو، او و دولت آمریکا تلاش می‌کنند مذاکرات با بن‌بست زودهنگام مواجه نشود و از سوی دیگر، درصددند بخشی از مطالبات غیرهسته‌ای خود را وارد گفت‌وگوها کنند. آمریکا می‌خواهد برنامه هسته‌ای ایران به‌شدت محدود و تحت نظارت شدید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی باشد. ویتکاف نیز موضوع موشکی را برای راضی‌کردن اسرائیل مطرح می‌کند. اسرائیلی‌ها مسئله موشکی ایران را به عنوان یک تهدید مطرح کرده و معتقدند باید در دستور کار مذاکرات قرار گیرد».

او ادامه داد: «اسرائیل تلاش می‌کرد برنامه موشکی ایران را به عنوان تهدید منطقه‌ای جلوه دهند، اما اکنون که تقریبا همه به جز اسرائیل از مذاکرات حمایت می‌کنند، آمریکا بار دیگر این موضوع را برای رضایت اسرائیل مطرح کرده است».

این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی همچنین بیان کرد: «من باور دارم با وجود همه این مسائل و سخنان اخیر آقای ویتکاف اما مذاکرات به بن‌بست نخواهد رسید. ایران باید حمایت قاطع کشورهای همسایه از مذاکرات را به عنوان برگ برنده‌ای معرفی کند؛ برخلاف رویه صداوسیما که بر تهدید عربستان تأکید دارد، باید به تحکیم روابط منطقه‌ای پرداخت. تلاش اسرائیل برای تهدیدنمایی زمانی موفق بود که کشورهای منطقه با آن هم‌نظر بودند، اما اکنون، برخلاف دوران برجام، همسایگان ایران را تهدید نمی‌دانند. ایران باید بر سر سازوکار پایان تحریم‌ها گفت‌وگو کند. اگر ایران بیش از پیش به کشورهای منطقه بگوید و آنها را قانع کند که آغازگر هیچ جنگی نبوده و نیست، بهانه اسرائیل از بین خواهد رفت».

فلاحت‌پیشه در پایان گفت: «در داخل کشور، جریان‌های افراطی به سه دسته تقسیم می‌شوند: گروهی مذاکرات را تصمیم نظام می‌دانند و با اکراه از آن حمایت می‌کنند؛ گروهی دیگر که مواضعی تند دارند و دیدگاه‌های خود را با عنوان اصولگرایی در سیاست خارجی مطرح می‌کنند؛ و نهایتا خطرناک‌ترین گروه که در قالب دولت در سایه فعالیت دارند. این گروه از طریق رسانه‌ها، ایران را تهدیدی برای کشورهای عربی نشان می‌دهد یا به مذاکره‌کنندگان توهین می‌کند. این افراد عملا به ستون پنجم در حوزه منافع ملی تبدیل شده‌اند. انگیزه آنها نیز منافع شخصی است، زیرا اگر ایران بتواند منافع ملی را محقق سازد، مشخص می‌شود که این افراد بیشترین خیانت را کرده‌اند».

اخبار مرتبط:
سخنگوی وزارت خارجه پس از مذاکرات در رم: گفت و گوها مفید بود
سخنگوی وزارت خارجه پس از مذاکرات در رم: گفت و گوها مفید بود

دور دوم مذاکره بین ایران و آمریکا در رو به پایان رسید.

منبع نزدیک به هیات مذاکره‌کننده ایرانی: گروسی در محل مذاکرات حضور ندارد و برنامه‌ای برای دیدار با او در رم نداریم
منبع نزدیک به هیات مذاکره‌کننده ایرانی: گروسی در محل مذاکرات حضور ندارد و برنامه‌ای برای دیدار با او در رم نداریم

یک منبع نزدیک به هیات مذاکره‌کننده ایرانی در رم اخبار منتشر شده در مورد ارتباط سفر مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به رم با گفت‌وگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا را رد کرد.

تفسیر روزنامه جوان از نامه‌نگاری‌های اخیر ایران با روسیه و عربستان قبل از آغاز دور دوم مذاکرات با آمریکا
تفسیر روزنامه جوان از نامه‌نگاری‌های اخیر ایران با روسیه و عربستان قبل از آغاز دور دوم مذاکرات با آمریکا

روزنامه جوان نامه‌نگاری‌های هفته گذشته ایران با روسیه و عربستان را تحلیل کرده است.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است