کد خبر : 340321
انتشار : ۱۴۰۴/۰۱/۳۱ - 15:04
دسته‌بندی : اصفهان
چاپ

صنعت نساجی اصفهان و چالش‌های آن در تولید

رئیس انجمن صنعت نساجی و پوشاک استان اصفهان گفت: این استان با ۴۰ درصد از کل تولیدات صنعتی نساجی کشور و ۹۸۰۰ واحد صنعتی، به‌عنوان یک قطب مهم در صنعت نساجی شناخته می‌شود.

صنعت نساجی اصفهان و چالش‌های آن در تولید

به گزارش سایت خبری مدارا؛ حبیب‌الله شاه‌کرمی در گردهمایی صنعت نساجی و پوشاک استان اصفهان اظهار کرد: استان اصفهان دارای ۹۸۰۰ واحد صنعتی است که از این تعداد، ۲۳۰۰ واحد به ثبت رسیده‌اند. در مجموع، ۲۴ واحد صنعتی نساجی در این استان فعالیت دارند. از ۵۴ هزار نفر اشتغال رسمی ثبت‌ شده، ۳۶ هزار نفر در چهار تعاونی بزرگ مشغول به کار هستند. در صنایع کوچک نیز حدود ۱۱۷ هزار نفر مشغول به کار هستند که به‌طور کلی یک چهارم اشتغال استان اصفهان را شامل می‌شود.

به نوشته ایسنا؛ وی با بیان اینکه استان اصفهان ۴۰ درصد از کل تولیدات صنعتی نساجی ایران را به خود اختصاص داده است، افزود: ۷۵ درصد از پخش ماشینی، ۶۰ درصد از پارچه بافته شده، ۶۰ درصد از چاپ و ۶۰ درصد از تولید محصولات نساجی در این استان تولید می‌شود. تأمین نیاز داخلی صادرات به کشورهای افغانستان و عراق نیز داریم، همچنین ۹۰ درصد از روسری‌های تولیدی ایران در استان اصفهان تولید می‌شود.

رئیس انجمن صنعت نساجی و پوشاک استان اصفهان ادامه داد: در زمینه صنعت ماشین‌سازی و برنامه‌های توسعه اقتصادی ما ۷۴ میلیارد دلار ماشین‌آلات وارد کرده‌ایم. با این حال، رشد استهلاک ماشین‌آلات ما به مراتب بیشتر از رشد واردات بوده و این موضوع باعث کهنگی ماشین‌آلات شده است. در صنعت نساجی، عمر متوسط ماشین‌آلات به ۱۵ سال می‌رسد، در حالی که عمر مفید ماشین‌آلات نساجی در دنیا به پنج سال کاهش یافته است. این امر قدرت رقابت و عرضه داخلی ما را کاهش داده و نیازمند توجه ویژه‌ای است.

شاه‌کرمی با اشاره به اینکه صنعت ماشین‌سازی داخلی نیز با چالش‌هایی روبه‌رو است، بیان کرد: برای ساخت ماشین‌آلات داخلی، نیازمند روابط بین‌المللی هستیم، زیرا ۶۰ درصد ماشین‌آلات باید از خارج تأمین شود. در بازدید از یک واحد تولید الیاف در چین، مشاهده کردم که این واحد روزانه ۱۶۰۰ تن تولید داشته و با استفاده از ماشین‌آلات مختلف، برخی از آن‌ها ساخت آلمان و برخی دیگر با مهندسی معکوس ساخته شده بودند. این روابط بین‌المللی به آن‌ها کمک کرده تا تکنولوژی‌های جدید را کسب کنند، در حالی که ما از این امکان محروم هستیم.

وی اضافه کرد: صنعت نساجی یک صنعت بومی و محرکه برای استان اصفهان است. رونق این صنعت باعث رونق سایر صنایع، مانند حمل و نقل و کارتن‌سازی نیز می‌شود. در مجموع، حدود ۵۰۰ هزار نفر از صنعت نساجی استان ارتزاق می‌کنند و تصمیمات دولت تأثیر زیادی بر این صنعت دارد.

رئیس انجمن صنعت نساجی و پوشاک استان اصفهان متذکر شد: امیدوارم در سال‌های آینده بتوانیم تولیدکننده و سازنده ماشین‌آلات نساجی باشیم و با کشورهای دیگر همکاری‌های مشترک داشته باشیم. با توجه به نیروی انسانی قوی و دانشگاه‌های معتبر در استان اصفهان، امیدوارم یکی از صادرکنندگان ماشین‌آلات نساجی در دنیا شویم.

اخبار مرتبط:
هزینه پروژه شهید فخری‌زاده حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان است
هزینه پروژه شهید فخری‌زاده حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان است

رئیس کمیسیون عمران، معماری، شهرسازی شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: رینگ چهارم و مترو در این چند سال بیش‌تر از نصف بودجه شهرداری را به خود اختصاص داده است. این پروژه‌ها نه‌تنها با حمل‌ونقل و ترافیک مرتبط هستند، بلکه به توسعه محلات نیز کمک می‌کنند.

اصفهان پایتخت فرهنگی و هنری کشور خواهد شد
اصفهان پایتخت فرهنگی و هنری کشور خواهد شد

استاندار اصفهان گفت: در کنار برنامه‌های عمرانی و اقتصادی، استان اصفهان با اجرای برنامه‌های گسترده هنری و فرهنگی در مسیر تبدیل شدن به پایتخت فرهنگی و هنری کشور گام برمی‌دارد.

هشدار هواشناسی؛ رگبار و رعد و برق بهاری در استان اصفهان
هشدار هواشناسی؛ رگبار و رعد و برق بهاری در استان اصفهان

اداره کل هواشناسی استان اصفهان با صدور هشدار سطح زرد از وقوع رگبار و رعد و برق بهاری در مناطق غرب، جنوب و مرکز استان اصفهان خبر داد.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است