کد خبر : 340682
انتشار : ۱۴۰۴/۰۲/۰۲ - 14:02
دسته‌بندی : پیشنهاد سردبیر، سیاسی
چاپ

غلامعلی رجایی: نقش دولت در مذاکرات دست دوم است

تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: پیروزی یا شکست مذاکرات پای دولت نوشته نمی‌شود، اگر نکته ای هم بخواهد پای دولت نوشته شود این است که چرا رئیس جمهور از قبل دیدگاه و برنامه روشنی برای مذاکرات نداشت که براساس آن برود و از رهبر انقلاب مجوز برای مذاکره بگیرد.

غلامعلی رجایی: نقش دولت در مذاکرات دست دوم است

به گزارش سایت خبری مدارا: مذاکرات ایران و آمریکا وارد مرحله گفتگوهای کارشناسی شد و دو طرف روی کلیات با هم توافق کردند. دولت مسعود پزشکیان از روزی که سکان امور اجرایی کشور را به دست گرفت، از هر فرصتی برای ارسال پالس به واشنگتن برای از سرگیری مذاکرات استفاده می کرد که همین رویکرد انتقادهایی را به ویژه از جانب تندروها به دنبال داشت اما از زمانی که مذاکرات عمان آغاز شد، اگر نگوییم دولت پزشکیان بیشتر تماشاچی بوده، به واقع همچون بازیکنی عمل کرده که مسئولیت بخشی از زمین مسابقه را برعهده گرفته و تلاش می کند در همان بخش وظیفه خود را ایفا کند؛ این نقش کاملا متفاوت از آن نقشی بود که دولت سیدابراهیم رئیسی، حسن روحانی و محمود احمدی نژاد داشتند و به عنوان بازیگر اصلی و محوری میدان مذاکرات عمل می کردند.

غلامعلی رجایی رباره تأثیرپذیری دولت از شکست یا موفقیت مذاکرات گفت: نامه ترامپ خطاب به رهبر انقلاب و پاسخ به آن نامه و همچنین نامه ای که برای پوتین ارسال شد، نشان می دهد دولت در مذاکرات نقشی ندارد و فقط عضوی از دولت در قالب نمایندگی نظام حرکت می کند، البته دولت را نیز در جریان اقدامات خود قرار می دهد.

وی افزود: اگر نگوییم دولت در مذاکرات نقش تماشاچی و موید را برعهده دارد، می توان گفت «نقش دولت دست دوم است» بنابراین پیروزی یا شکست مذاکرات پای دولت نوشته نمی شود. البته معتقدم دولت در این زمینه نمره خوبی نگرفت چون انتظار بود دولت مسئولیت بیشتری قبول کند و همچون دولت آقای احمدی نژاد و حسن روحانی نقش اول را در جریان مذاکرات ایفا کند.

فعال سیاسی یادآور شد: آقای پزشکیان هیچ موضع مستقلی درباره مذاکرات تاکنون نداشته و بیشتر شبیه مرحوم سیدابراهیم رئیسی عمل می کند. اگر نکته ای هم بخواهد پای دولت نوشته شود این است که چرا رئیس جمهور از قبل دیدگاه و برنامه روشنی برای مذاکرات نداشت که براساس آن برود و از رهبر انقلاب مجوز برای مذاکره بگیرد.

وی درباره تأثیر کنارکشیدن دولت از جریان مذاکرات بر کنترل رفتارهای ضدمذاکراتی تندروها به ویژه نیروهای سعید جلیلی افزود: وقتی نظام تصمیم برای مذاکره می گیرد دولت مجری است بنابراین مخالفان مذاکره تا حدی می توانند حرف بزنند یا اقدام کنند والا توبیخ می شوند بنابراین اگر افراطی ها و پایداری‌چی‌ها علیه موضع و عمل دولت در جریان مذاکرات قصد اقدامی داشتند، رئیس جمهور می توانست همچون جلسه رأی اعتماد اعلام کند «دیدگاه یا جهت حرکتش را در مذاکره با رهبر انقلاب هماهنگ کرده است». در جریان جلسه رأی اعتماد به وزرا، مجلس به ۴ یا ۵ وزیر نمی خواست رأی دهد اما با این جمله پزشکیان همه وزرا رأی اعتماد گرفتند.

رجایی گفت: هر چقدر هم دولت بخواهد برای کنترل و آرام نگه داشتن تندروها از مسئولیت های خود کوتاه بیاید، معتقدم اتفاق مثبتی نمی افتد. آقای پزشکیان باید از همین الان خود را آماده کند چون تندروها از خجالت دولت او درخواهند آمد و کاری می کنند که امسال ۲ یا ۳ وزیر خودشان استعفا دهند یا دولت مجبور شود آنها را کنار بگذارد.

اخبار مرتبط:
این سه گروه پنبه مذاکرات را می‌زنند
این سه گروه پنبه مذاکرات را می‌زنند

برای اصلاح کشور از فسادها و ناکارآمدیها بکوشیم، از مذاکرات جاری و تنش زدایی حمایت کنیم و بدانیم سرمایه های ایران، مردمان ما هستند.

بازگشت بابک زنجانی به اقتصاد سراسر ابهام است
بازگشت بابک زنجانی به اقتصاد سراسر ابهام است

یک فعال سیاسی گفت: روشن نیست که سرمایه هنگفتی که آقای زنجانی برای سرمایه‌گذاری آورده، از کجا تأمین شده است؛ آیا متعلق به خودش است یا از منابع و سرمایه‌گذاران دیگر استفاده می‌کند؟ یا این پول حاصل دور زدن تحریم‌هاست، یا به شکلی دیگر به دست آمده است. به همین دلیل باید شفاف توضیح داده شود.

انتقام از زاکانی؛ درگیری‌های اصولگرایان بر سر انتخابات ادامه دارد
انتقام از زاکانی؛ درگیری‌های اصولگرایان بر سر انتخابات ادامه دارد

رجانیوز نزدیک به دولت رئیسی معتقد است که تیم قالیباف درحال انتقام گرفتن از زاکانی است

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است