به گزارش سایت خبری مدارا؛ محمدرضا فیروزی فر درباره عوامل هدررفت آب در استان اصفهان اظهار کرد: این استان طی چند سال گذشته، همواره دارای کمترین میزان آب بدون درآمد در سطح کشور بوده است.
به نوشته مهر؛ وی با اشاره به اینکه آبفای اصفهان در انتهای سال ۱۴۰۲ با آب بدون درآمد ۱۷.۶۹ درصد، موفق به کسب رتبه برتر کمترین میزان آب بدون درآمد (هدررفت) در سطح کشور شد، خاطرنشان کرد: یکی از فاکتورهای آب بدون درآمد حجم مربوط به هدر رفت های واقعی بوده که شامل آن حجم از آبی است که به دلیل شکستگی و یا نشت از خطوط انتقال، شبکه، انشعابات و سایر تأسیسات از دست میرود.
معاون بهره برداری آب شرکت آبفای استان اصفهان افزود: مقدار این شاخص در شرکت آب فاضلاب اصفهان کمتر از ۱۰ درصد از حجم تولید است.
فیروزی فر، فرسودگی تأسیسات به ویژه شبکه توزیع و انشعابات را از دلایل مهم وقوع هدررفت آب دانست و گفت: شرکت آب و فاضلاب یکی از پروژههای مهمی که همه ساله در دستور کار خود دارد اصلاح شبکه و تعویض کنتورهای خراب و فرسوده بوده که در این راستا طی سال گذشته ۱۳۲ کیلومتر از شبکه آب استان اصلاح شده است.
تأثیر فشار بالای شبکه بر هدررفت آب
وی با بیان اینکه فشار شبکه نیز بر میزان هدررفت آب تأثیر گذار است، گفت: هر چه فشار شبکه بیشتر باشد میزان حجم آبی که در اثر نشت و یا شکستگیها از دست میرود بیشتر خواهد بود و خود فشار بالای شبکه میتواند باعث بروز حادثه شود.
معاون بهره برداری شرکت آب و فاضلاب اصفهان ابراز کرد: در این خصوص اقدامات مؤثری در زمینه پهنه بندی و زون بندی شبکه انجام شده و در حال حاضر استان اصفهان با بیش از ۵۰۰ ایستگاه سامانه پایش فشار و بیش از یکهزار ایستگاه تله متری در سطح استان، یکی از بزرگترین سامانههای مانیتورینگ، رصد و پایش و کنترل شبکه را در اختیار دارد.
فیروزی فر افزود: علاوه بر موارد یادشده، این شرکت دارای گروههای نشت یابی است که روزانه نسبت به پیمایش و شناسایی نقاط نشت در سطح استان اقدام میکنند.
اختلال در توزیع عادلانه آب با نصب مستقیم پمپ بر شبکه
وی اضافه کرد: یکی از مواردی که میتواند باعث بروز شکستگی در شبکه و انشعابات و ایجاد هدررفت آب شود نصب مستقیم پمپ بر روی شبکه است.
معاون بهره برداری شرکت آب و فاضلاب اصفهان افزود: متأسفانه برخی از شهروندان با نصب مستقیم پمپ بر روی شبکه علاوه بر اینکه باعث ضایع شدن حقوق همسایگان خود در بهره مندی عادلانه از آب در شرایط کاهش فشار میشوند، شرکتهای آب و فاضلاب را نیز در توزیع عادلانه آب دچار مشکل جدی میکنند و مانع از آبرسانی به نقاط انتهایی شبکه میشوند.
فیروزی فر گفت: علاوه بر آن نصب پمپ مستقیم باعث بروز حادثه بر روی شبکه و حتی تأسیسات داخلی خود مشترک میشود که میتواند منجر به اتلاف حجم قابل توجهی از آب شود و لازم است تمام ساختمانهایی که دارای پمپ هستند اول نسبت به نصب مخزن در طبقات همکف یا پایینتر اقدام و بعد از آن پمپ را نصب کنند.
تعویض ۳۲ هزار کنتور فرسوده در سال گذشته
معاون بهره برداری شرکت آب و فاضلاب اصفهان خاطرنشان کرد: از دیدگاه آبفا دو نوع هدررفت وجود دارد که هدررفت واقعی و ظاهری عنوان میشود؛ در هدررفت های ظاهری آب به نوعی مصرف شده اما برای شرکت آب و فاضلاب درآمدی به دنبال نداشته است مانند انشعاب غیرمجاز یا حجم آبی که به دلیل خرابی کنتور قرائت نمیشود که بالغ بر هفت درصد حجم آب تولیدی استان را شامل میشود.
فیروزی فر افزود: مهمترین اقدام در جهت رفع این مشکل، تعویض کنتورهای خراب و کشف انشعابات غیرمجاز است که در سال گذشته نزدیک به ۳۲ هزار کنتور خراب و فرسوده تعویض شد و نزدیک به ۱۹۰۰ فقره انشعاب غیرمجاز کشف شد که با متخلفان برخورد قانونی صورت گرفت.