به گزارش سایت خبری مدارا: رویداد۲۴ نوشت: آش رویکردهای رادیکالی و ضدمنافع ملی صداوسیما آنقدر شور شده که معاون این سازمان نیز به حضور نفوذیها در بدنه تصمیم گیری صداوسیما اعتراف و در نخستین گام بعد از ماجرای اخیر، عوامل توهین به مقدسات اهل سنت را از کار معزول کرد و تحویل قوه قضائیه داد. اما نگاهی به عملکرد صداوسیما بعد از آغاز ریاست جمهوری ترامپ حکایت از این واقعیت دارد که برخی تصمیم گیران ارشد در این سازمان مخالف تنش زدایی در حوزه سیاست خارجی هستند و هیچ فرصتی را برای بنزین ریختن بر آتش اختلافات از دست نمیدهند. نمونه اخیرش هم بعد از سفر وزیر دفاع عربستان به ایران اتفاق افتاد که صداوسیما با یک عذرخواهی رسمی سعی کرد سر و ته قضیه را هم بیاورد؛ ولی هنوز ۴۸ ساعت نگذشته اقدامی به مراتب خطرناکتر علیه وحدت ملی در برنامه سازی صداوسیما اتفاق افتاد.
حالا بسیاری از دلسوزان و فعالان سیاسی خواستار ورود دولت به ماجرا هستند. استدلال آنها این است که رئیس سازمان صداوسیما در جلسات هیأت دولت حضور دارد و این سازمان قریب به ۳۵ هزار میلیارد تومان از بیت المال بودجه دریافت میکند بنابراین نمیتواند در نقش اپوزیسیون دولت ظاهر شود.
علی صوفی درباره نحوه تأثیرگذاری دولت بر اصلاح رویکردهای ضدمنافع ملی صداوسیما گفت: شرایط امروز با گذشته متفاوت شده است، چون امروز حاکمیت روند مذاکره را هدایت، دنبال و پیگیری میکند و گزینه هزار میلیارد دلار سرمایه گذاری در ایران را به آمریکا پیشنهاد داده است. حال آنکه در زمان برجام همه کشورها مجاز به سرمایه گذاری در ایران بودند به جز آمریکا.
وی با بیان اینکه اراده امروز حاکمیت بر پیشبرد و به نتیجه رساندن مذاکره قرار دارد، افزود: صداوسیما یک سازمان حاکمیتی است و مستقیم زیرنظر دولت کار نمیکند که دولت بخواهد بر آن اعمال مدیریت کند، اما حاکمیت از این امکان برخوردار است. آقای پزشکیان و وزیر امور خارجه میتوانند تأثیر سوء این نوع عملکرد صداوسیما را بر مذاکرات و همکاریهای منطقهای به رهبر انقلاب گزارش دهند و از ایشان بخواهند رئیس صداوسیما تغییر کند یا جلوی این نوع عملکردهای صداوسیما گرفته شود.
این وزیر دولت اصلاحات یادآور شد: حتی اگر رئیس صداوسیما عوض نشود، این امکان وجود دارد با عزل برادر آقای جلیلی، حوزه تصمیم گیری در سازمان صداوسیما را از حوزه اثرگذاری تندروها خارج کنند. وقتی وزیر دفاع عربستان به ایران میآید و با رهبر معظم انقلاب دیدار میکند، مشخص است که او حامل پیامهای مهمی بود.
وی ادامه داد: درست در میان مذاکرات ایران و آمریکا، سفر وزیر دفاع عربستان به ایران مثبت ارزیابی میشود، اما به نظر میرسد تندروها دنبال اجرای همان سیاستهایی هستند که بعد از برجام دنبال کردند، چون در آن مقطع شاهد اشغال سفارت عربستان بودیم. معتقدم دست اخلالگران در مناسبات سیاست خارجی ایران با سایر کشورها باید از مناصب حاکمیت کوتاه شود و آنها را به قوه قضائیه سپرد. البته صداوسیما اعلام کرد چنین کاری را انجام داده است.
صوفی گفت: کاملا مشخص است که کارهای ضربه زننده به منافع ملی از کجا نشأت میگیرد و رئیس آنها کیست بنابراین باید عوامل این کارها برخورد قضایی شود. امروز رهبر معظم انقلاب با حساسیت خاصی موضوع مذاکرات را دنبال میکنند، بنابراین گزارش رئیس جمهور و وزیر امور خارجه درباره عملکرد صداوسیما قطعا اثرگذار خواهد بود.
بالاخره در مقطع حساس کنونی که کشور درگیر مذاکرات پیچیده با طرف آمریکایی است و برای تقویت قدرت چانه زنی، اهمیت و ضرورت ارتقا همکاریهای منطقهای با همسایگان برکسی پوشیده نیست، انتظار میرود هر کدام از مدیران کنونی صداوسیما اگر از قدرت تأمل و تحمل کافی برخوردار نیستند، سکان این مسئولیت خطیر را به شایستگانی بسپارند تا باری از روی دوش نظام بردارند.