کد خبر : 72
انتشار : ۱۳۹۸/۱۰/۰۴ - 10:38
دسته‌بندی : اقتصادی
چاپ

طرح جدید بانکداری به ربا رسمیت می‌بخشد

متأسفانه روند بانک‌ها اصلاح نشده است، در بعضی از بانک‌ها پولی که به عنوان قرض می‌دهند، در ابتدا سودی بر می‌دارند که رباست و در ادامه تأخیر در ادای دین را به صورت روز شمار حساب می‌کنند.

طرح جدید بانکداری به ربا رسمیت می‌بخشد

آیت‌الله العظمی محمدحسین نوری همدانی از مراجع تقلید امروز (چهارشنبه ۱۳ آذر ماه) در درس خارج خود که در مسجد اعظم قم برگزار شد، با انتقاد از طرح جدید مجلس درباره بانکداری گفت: طرحی در مجلس وجود دارد که به رباخواری به عنوان قرض رسمیت می‌بخشد. اخیراً عده‌ای از اساتید محترم که در اقتصاد کار کردند، در نامه‌ای به ما این موضوع را متذکر شدند.

پول گرفتن برای تأخیر در ادای دین نوعی رباخواری است

وی افزود: پول گرفتن برای تأخیر در ادای دین نوعی رباخواری است و ربا از گناهان بزرگ محسوب می‌شود که قرآن کریم بارها نسبت به آن هشدار داده است.

آیت‌الله العظمی نوری همدانی ابراز داشت: متأسفانه روند بانک‌ها اصلاح نشده است، دربعضی از بانک‌ها پولی که به عنوان قرض می‌دهند، در ابتدا سودی بر می‌دارند که رباست و در ادامه تأخیر در ادای دین را به صورت روز شمار حساب می‌کنند و ربا چند برابر می‌شود، حال می‌خواهند این موضوع را رسمیت ببخشند.

وی ادامه داد: تاکنون نامه‌های زیادی در این زمینه برای ما نوشته شده است، فردی بوده که مثلاً ۲۰۰ میلیون تومان قرض گرفته، اما بعد از مدتی به میلیارد تبدیل شده است، امیرمؤمنان فرمود: اگر خداوند بخواهد برای هر قومی هلاکت اقتصادی به وجود آورد، ربا را ظاهر می‌کند.

علامه امینی خطبه شقشقیه را از ۲۶ کتاب اهل سنت نقل می‌کند

این مرجع تقلید خاطرنشان کرد: حوزه علمیه با این طرح مخالف است و نظر کسانی که این طرح را به مجلس برده‌اند، حجت نیست، این طرح ربا را رسمی می‌کند و حوزه در این زمینه ساکت نخواهد بود.

وی در بخش دیگر سخنان خود با تأکید بر اهتمام حوزه به نهج البلاغه گفت: بعد از قرآن کتابی به جامعیت نهج البلاغه نداریم و باید در حوزه به آن توجه لازم را داشته باشیم.

آیت‌الله نوری همدانی یکی از معجزات امیرمؤمنان را خطبه‌ها و کلمات ایشان دانست و بیان داشت: امروز بدخواهان بیان می‌کنند که شیعه نهج البلاغه را درست کرده، اما علامه امینی خطبه شقشقیه را از ۲۶ کتاب اهل سنت نقل می‌کند که قبل از تولد سید رضی نقل کرده بودند.

اخبار مرتبط:
یوسفیان‌ملاء: حقوق ۱۰ میلیونی، مشکل معیشتی کارگر را حل نمی‌کند
یوسفیان‌ملاء: حقوق ۱۰ میلیونی، مشکل معیشتی کارگر را حل نمی‌کند

تحلیلگر مسائل اقتصادی گفت: حقوق 10 میلیون و 300 هزار تومانی، نه تنها مشکل معیشتی کارگر را حل نمی کند بلکه بر مشکلات کارفرما نیز می افزاید، نتیجه آن بحران نیروی انسانی در واحد های تولیدی خواهد بود.

بازار کساد است؛ شاهد تعطیلی واحد‌های صنفی میوه فروشی هستیم؛ میوه فروش دیگر نمی‌تواند مثل گذشته کاسبی کند
بازار کساد است؛ شاهد تعطیلی واحد‌های صنفی میوه فروشی هستیم؛ میوه فروش دیگر نمی‌تواند مثل گذشته کاسبی کند

کارگر گفت: کمبودی در بازار میوه نداریم و در برخی از موارد عرضه بیشتر از تقاضا بوده است. تقاضا خیلی کمتر از عرضه است. هر سال در همین زمان، کسادی بازار اتفاق می‌افتد. مردم اولویت‌های دیگری دارند که چندان به میوه توجه نمی‌کنند. امسال هم ماه رمضان و عید همزمان شده و توجه‌ها به میوه کمتر شده است. امسال کسادی بازار فراتر از سال قبل است. مسلماً افزایش قیمت‌ها هم بی تأثیر نیست، اما علت اصلی هم نیست.

نماینده مجلس: ۲۰ میلیون نفر از جمعیت کشورمان در حوزه مالی به سمت ارز و طلا رفته‌اند؛ یعنی علناً از حوزه تولید خارج شده‌اند
نماینده مجلس: ۲۰ میلیون نفر از جمعیت کشورمان در حوزه مالی به سمت ارز و طلا رفته‌اند؛ یعنی علناً از حوزه تولید خارج شده‌اند

یک عضو کمیسیون اقتصادی گفت: ، حذف ارز نیما با هدف کنترل رانت موضوع مهمی بود، ولی این حذف نیما باعث شد که ما بازار ارز را از دست بدهیم. بنابراین هدف آقای همتی در بحث کنترل ارز نیما هدف خیری بود ولی منجر به از دست دادن مدیریت بازار ارز و باعث افزایش مشکلات اقتصادی شد.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است