کد خبر : 114338
انتشار : ۱۳۹۹/۰۲/۱۶ - 16:43
دسته‌بندی : دسته‌بندی نشده
چاپ

به چه افرادی «کیف کِش» می گویند؟

به چه افرادی «کیف کِش» می گویند؟

به گزارش سایت خبری مدآرا؛ در پخش سری دوم سریال دودکش (پادری) اثر محمدحسین لطیفی بود که در یک سکانس قابل توجه که شخصیت منصور با بازی مجید یاسر به همراه شخصیت نصرت با بازی بهنام تشکر برای خرید یک کیف وارد یک مغازه به اصطلاح لاکچری می شوند. منصور که رییس نصرت است از او می خواهد که در انتخاب کیف به او کمک کند. نصرت به گمان اینکه منصور می خواهد برای او کیف گران قیمت بخرد کلی خوشحال می شود اما کمی بعد متوجه می شود که اصل ماجرا چیز دیگری است. منصور به نصرت می گوید نظر تو جهت خرید کیف برای من مهم است چون قرار است تو کیف مرا حمل کنی پس باید تو درباره سبکی و سنگینی کیف نظر بدهی!

منظور نگارنده از ذکر این مطلب وارد شدن یک اصطلاح تازه در ادبیات سیاسی کشور طی سال های اخیر است. اصطلاحی که برخی برای خراب کردن و یا زیر سوال بردن شخصیت (به اصطلاح فعال سیاسی) طرف مقابل خود از آن استفاده می کنند. اما نکته جالب این ماجرا آنجاست که در فضای کنونی سیاسی کشور به خصوص دوره ریاست جمهوری حسن روحانی بکار بردن این اصطلاح از سوی هر دو جناح بسیار رواج یافت تا جاییکه همین اواخر و در آستانه برگزاری انتخابات مجلس یازدهم علی غفاریان مدیرمسئول سایت اصولگرای صراط در توییترش نوشت: مجلس بعدی را باید مجلس “کیف کش” ها نامید.

عکس/ توئیت مدیرمسئول صراط پیرامون مجلس کیف کش ها!

البته که اصلاح طلبان ابداع گر این اصطلاح در ادبیات سیاسی کشور بودند. بزرگان اصلاح طلبان برای پیش برد اهداف خود در فضای سیاسی کشور و البته درون جبهه اصلاح طلبان به جوانان جویای نام و نشانی نیاز داشتند که برای طی کردن ره صدساله بی تابی می کردند.

برگزاری انتخابات ریاست جمهوری یازدهم در سال ۹۲ و همچنین انتخابات مجلس دهم فرصتی را برای این افراد فراهم آورد تا همزمان با رشد شبکه های اجتماعی خودشان را نشان دهند. جوانانی که پس از طی مراحل «کیف کشی» هم اکنون یا عضو هیئت مدیره فلان شرکت هستند و یا مشاور وزیر.

کیف کش ها به غیر از حمل کیف کار مهم و دائم دیگری هم دارند. آنها در جلسات مختلف وظیفۀ گرم کردن جلسه و احسنت، احسنت گفتن و تشویق خطیب را هم بر عهده دارند.

اما باید به یاد داشت که کیف کشی سیاسی، رابطه ای برخاسته از ارادت و سرسپردگی درونی نیست. رابطه ای است بر اساس منافع مشترک؛ و به همین دلیل ، تا زمانی که فرد مورد نظر در جنجال ها و عده کشی ها و منم منم کردن هایش نام کیف کش را به همراه نام خود می کشد و به مطرح شدن نام او کمک می کند، خدمات فوق الذکر جاری است و بلافاصله پس از وارد شدن کیف کش نو به بازار و دل آزار گشتن خدمات کیف کش کهنه ، کیف کش کهنه به صف مخالفان می پیوندد و به همین ترتیب جریان آزاد و گردش نخبگان در فضای سیاسی امروز ایران ادامه دارد.

بنابراین ذکر این نکته ضروری است که اگر اصلاح طلبانی که داعیه پوست اندازی برای آینده را دارند اگر بخواهند با همان نسخه قدیمی پیش بروند مکان مناسب تری به غیر از همین جایی که در آن قرار دارند نصییبشان نخواهد شد زیرا؛ اصلاح طلبی به حرف و ادعا نیست، به عمل است و ابتکار. . . .

 

*تحریریه دیده بان ایران

اخبار مرتبط:
صادق زیباکلام: مسئولیت‌ناپذیری و پاسخگو نبودن، مهمترین ویژگی دولتِ رئیسی است
صادق زیباکلام: مسئولیت‌ناپذیری و پاسخگو نبودن، مهمترین ویژگی دولتِ رئیسی است

استاد دانشگاه تهران گفت: ویژگی مهم دیگری که در این دولت دیده می‌شود، مخالفت با جریانات آزادی‌خواه و دموکراسی‌خواه بوده و اینکه همه مشکلات را به گذشتگان نسبت دهند. در واقع مسئولیت‌ناپذیری و پاسخگو نبودن، مهمترین ویژگی دولت آقای رئیسی است و هیچ طرح و برنامه‌ای از ابتدای این دولت وجود نداشت که عده‌ای براساس آن بگویند درباره مسائل مختلف بعد از مطالعه، برنامه‌ریزی، همفکری با دانشگاهیان و مدیران با تجربه وعده‌هایی را مطرح کنند.

رئیسی: اغتشاشات خیابانی راه انداختند و تحریم کردند، ولی زهی خیال باطل / در عملیات وعده صادق دماغ دشمن را به خاک مالیدیم
رئیسی: اغتشاشات خیابانی راه انداختند و تحریم کردند، ولی زهی خیال باطل / در عملیات وعده صادق دماغ دشمن را به خاک مالیدیم

سید ابراهیم رئیسی گفت: برخی می خواستند در کشور اعلام کنند که باید سایه جنگ را کوتاه کرد و روی موشک و توان نطامی خود معامله کرده و برجام ۲ و ۳ را روی میز بگذاریم، ولی رهبری گفتند برجام ۱ چه شد که ۲ و ۳ را روی میز بگذارید و موشک قابل معامله نیست. در عملیات وعده صادق دیدید چگونه دماغ دشمن به خاک مالیده شد. گفتمان ما عقلانیت انقلابی است نه دیپلماسی التماسی.

محمد مهاجری: رئیسی تنها کاری که می‌کند این است که کاغذی را که به دستش می‌دهند،‌ می‌خواند
محمد مهاجری: رئیسی تنها کاری که می‌کند این است که کاغذی را که به دستش می‌دهند،‌ می‌خواند

تحلیلگر سیاسی اصولگرا به گفت: «صحبت رئیس‌جمهور با رسانه ملی به‌صورت کلی مسئله‌ای نادرست نیست اما اینکه این رسانه به مثابه یک تریبون یک‌‌طرفه و بدون چالش برای بیان گفته‌های رئیس‌جمهور باشد، نه برای شخصیت رئیس‌جمهور امتیازی محسوب می‌شود و نه برای صداوسیما به لحاظ شأن حرفه‌ای و رسانه‌ای ارزشی به حساب می‌آید.»

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است