کد خبر : 155480
انتشار : ۱۳۹۹/۱۲/۱۰ - 15:18
دسته‌بندی : دسته‌بندی نشده
چاپ

بخشی از درآمد های صادرات نفت به اولویت های کمیسیون انرژی در صنعت نفت اختصاص یابد

بخشی از درآمد های صادرات نفت به اولویت های کمیسیون انرژی در صنعت نفت اختصاص یابد

به گزارش سایت خبری مدارا؛ محمد حسین دانشفر گفت: اگر چه مبنای درآمد‌های نفتی بودجه کشور در سال ۱۴۰۰، با نفت ۴۰ دلار در هر بشکه و فروش روزانه ۲.۳ میلیون بشکه شامل صادرات و پیش فروش داخلی آن در نظر گرفته شده بود بطوریکه بسیاری از کارشناسان و حتی دیوان محاسبات کشور نیز در اظهار نظر‌های متعدد به خوش بینی بیش از حد به این میزان از صادرات منتقد بودند، لیکن کاهش میزان صادرات روزانه به ۱.۵ میلیون بشکه در روز در بودجه اصلاحی، خوش بینی به افزایش در میزان صادرات بیشتر با توجه به احتمال بهبود شرایط بین المللی و همچنین روند رو به افزایش قیمت نفت در بازار جهانی که احتمال ماندن قیمت نفت در بالای ۴۰ دلار (حتی در محدوده‌ی ۶۰ دلار و فراتراز آن) در هر بشکه را نوید می‌دهد، تحقق این میزان درآمد نفتی و حتی پوشش بخشی از خلا کاهش میزان صادرات با مابه التفاوت قیمت نفت در لایحه بودجه با واقعیت، دور از ذهن نمی‌باشد.

وی با ابراز خوشبینی از امکان افزایش در میزان صادرات و بالا رفتن قیمت نفت در بازار‌های جهانی نفت اضافه کرد: در صورت تحقق این مهم، نگرانی کاهش سهم ۱۸ درصدی صندوق توسعه ملی از محل فروش نفت کاهش یافته و با امیدواری به فروش مازاد بر ۱.۵ میلیون بشکه نفت در روز، دولت توان تسویه بخشی از بدهی‌های خود – که عمدتاً تسهیلات دریافتی شرکت ملی نفت ایران جهت طرح‌های توسعه و تولید می‌باشد- با توجه به تکلیف مجلس، با صندوق توسعه ملی نیز تسویه خواهد شد.

دانشفر با بیان مشکلات فعلی موجود در صنعت عظیم نفت و گاز کشور افزود: در حال حاضر صنعت نفت با مسایل زیادی نظیر پایین بودن میزان سرمایه گذاری در سال‌های اخیر، مشکلات ناشی از تحریم، ناکافی بودن منابع تخصیصی مالی ناشی از ۱۴.۵ درصد عواید حاصل از صادرات نفت، افت صادرات در سال جاری و سال قبل و روند بسیار کند تعداد زیادی از پروژه ها، فرسودگی شدید تأسیسات تولید، فرآورش، انتقال و صادرات بخصوص در بخش‌های بالادستی، لزوم نگهداشت تولید فعلی و تلاش برای افزایش آن، لزوم احیاء تعدادی از چاه‌های تولید نفت بدلیل بستن ناشی از کاهش تکلیفی و مباحثی نظیر لزوم گسترش صنایع پالایشی و پتروشیمی، کاهش خام فروشی و تکمیل زنجیره ارزش محصولات با کمک بخش خصوصی، لزوم تسریع در بهره برداری از میادین مشترک نفت و گاز، لزوم تسریع در جایگزینی منابع تولید گاز در کشور با توجه به پیش بینی وضعیت تولید و مصرف در سال‌های آتی با توسعه میادین گازی جدید یا انجام اقدامات نگهداشت، مهاجرت منابع انسانی متخصص و نظایر آن دست به گریبان می‌باشد.

این مدیر سابق صنعت نفت و گاز کشور با برشمردن این مهم که با توجه به شرایط خاص وابستگی بودجه به صادرات نفت و لزوم سر پا ماندن این صنعت عظیم در کشور در ابعاد مختلف، لزوم نگهداشت توان تولید قعلی و انجام پروژه‌های مربوطه جهت افزایش میزان تولید و در نتیجه میزان صادرات و ضرورت بازسازی و نوسازی تأسیسات مرتبط، و تقاضا‌های مکرر از مجلس شورای اسلامی در ادوار گذشته مبنی بر ناکافی بودن سهم ۱۴.۵ درصدی صنعت نفت از منابع حاصل از فروش و افزایش این میزان، به مجلس پیشنهاد داد که علاوه بر سهم نفت در بودجه سال ۱۴۰۰، بخشی از درآمد‌های حاصل از صادرات نفت در دو حالت مازاد بر ۱.۵ میلیون بشکه در روز یا مازاد بر بالای ۴۰ دلار پیش بینی شده در هر بشکه در لایحه بودجه کل سال ۱۴۰۰ کل کشور با الزام به رعایت بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد به بخش‌های بالادستی و پایین دستی به صنعت نفت اختصاص یابد.

وی تحقق مسیر اشتغال در کشور با تاکید بر کاهش خام فروشی، خودکفایی صنایع مرتبط، حمایت از دانشگاه‌های و پژوهشکده‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه انرژی، توجه ویژه به منابع انسانی حوزه انرژی و توسعه آموزش تحقیقات و همچنین اقدامات مورد نیاز جهت نگهداشت تولید و صادرات و پایداری آن و توسعه صنایع پالایشی و پتروشیمی و تکمیل زنجیره ارزش محصولات را از جمله اولویت‌های اعلامی کمیسیون انرژی مجلس یازدهم عنوان و ابراز امیدواری کرد با انجام این مهم وضعیت پایدارتری در شرایط تولید و صادرات برای صنعت نفت ایجاد خواهد شد.

اخبار مرتبط:
عراقچی: دو تجربه پیش‌رو داریم؛ توافق سال ۲۰۱۵ که نتیجه آن فوق‌العاده بود و عملیات نظامی؛ انتخاب با ایالات متحده است
عراقچی: دو تجربه پیش‌رو داریم؛ توافق سال ۲۰۱۵ که نتیجه آن فوق‌العاده بود و عملیات نظامی؛ انتخاب با ایالات متحده است

عراقچی تأکید کرد: ما توافق کردیم و آژانس نیز پذیرفت که لازم است برای یافتن یک شیوه و چارچوب مشخص، درباره نحوه بازرسی این تأسیسات مذاکره کنیم.

پای یک شخص ایرانی به پرونده اپستین باز شد: سالار کمانگر، مدیرعامل سابق یوتیوب
پای یک شخص ایرانی به پرونده اپستین باز شد: سالار کمانگر، مدیرعامل سابق یوتیوب

رؤیت نام یک شخص ایرانی به نام سالار کمانگر (مدیرعامل سابق یوتیوب) در فایل‌های جفری اپستین توجه مردم را در شبکه‌های اجتماعی به خود جلب کرد.سالار کمانگر (متولد ۱۳۵۶ در تهران)، مدیر ارشد ایرانی-آمریکایی در گوگل و مدیرعامل سابق یوتیوب بود. او به عنوان نهمین کارمند گوگل شناخته می‌شود و نقشی کلیدی در تبدیل این شرکت به یک غول تکنولوژی ایفا کرد.

نماینده مجلس: [معاون اولی] عارف به دلیل تابعیت آلمانی فرزندش غیر قانونی است
نماینده مجلس: [معاون اولی] عارف به دلیل تابعیت آلمانی فرزندش غیر قانونی است

حمید رسایی نماینده تهران در مجلس گفت: مردم و افکار عمومی سؤال می‌کنند؛ می‌گویند مشکل آقای قالیباف و آقای محسنی‌اژه‌ای با آقای ظریف چه بود؟ چرا در مورد آقای ظریف محکم وارد شدند و از او خواستند کناره گیری کند؟ آقای اژه‌ای به آقای ظریف گفت اگر خودت کنار نروی، محاکمه‌ات می‌کنیم؛ چرا درمورد عارف، این گونه عمل نمی‌شود؟

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است