کد خبر : 79994
انتشار : ۱۳۹۸/۰۶/۲۶ - 08:19
دسته‌بندی : دسته‌بندی نشده
چاپ

روزنامه ترکی در کشور منتشر خواهد شد؟!

روزنامه ترکی در کشور منتشر خواهد شد؟!

نادر قاضی پور، نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی از سفر قریب الوقوع هیأتی از وزارت فرهنگ به حوزه انتخابیه‌‎اش برای بررسی شرایط چاپ روزنامه به زبان ترکی خبر داد و گفت: دولت باید از چاپ و انتشار روزنامه‌های زبان مادری حمایت کند.


به گزارش سایت خبری مدآرا، نادر قاضی پور، نماینده مردم ارومیه در مجلس با اشاره به طرح سئوال خود از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص علت عدم صدور مجوز به زبان ترکی، گفت: این سوال در کمیسیون فرهنگی مجلس مطرح و مقرر شد که هیأتی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به سرپرستی معاون مطبوعاتی وزارتخانه برای بررسی شرایط چاپ روزنامه به زبان محلی موضوع را در حوزه انتخابیه‌ام بررسی کنند.

 

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اصل ۱۵ و ۱۹ قانون اساسی این اجازه را می‌دهد که روزنامه به زبان محلی در هر منطقه از کشور به چاپ برسد، افزود: بر این اساس در قانون اساسی تأکید شده که استفاده از زبان‌های محلی و قومی در مطبوعات و رسانه‌های گروهی و تدریس ادبیات آنها در مدارس‌، در کنار زبان ‌فارسی آزاد است.‌

 

وی ادامه داد: تا به امروز چندین مرتبه درخواست برای چاپ روزنامه به زبان ترکی توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رد شده است و عنوان شده که تیراژ این روزنامه‌ها در صورت چاپ پایین خواهد بود در حالیکه احساس می‌شود ضرورتی برای چاپ روزنامه‌‌ها به زبان بومی نمی‌بینند.

 

قاضی پور در اهمیت ترویج زبان بومی و مادری، یادآور شد: مقام معظم رهبری در دیدار با خانواده شهدا تأکید داشتند که زبان مادری به فرزندان آموزش داده شود بنابراین حفظ و نگهداشت این زبان نیازمند داشتن رسانه و توجه به آن است.

 

این نماینده مردم در مجلس افزود: این روزنامه‌ها باید با حمایت دولت ایجاد شود و در صورت چاپ مستمر جایگاه خود را در میان مردم پیدا خواهد کرد و مروج زبان مادری و بومی در منطقه از کشور خواهد بود.

 

گفتنی است، در اصل ۱۵ قانون اساسی آمده است: زبان و خط رسمی و مشترک مردم ایران فارسی است‌. اسناد و مکاتبات و متون رسمی و کتب درسی باید با این زبان و خط باشد ولی استفاده از زبان های محلی و قومی در مطبوعات و رسانه‌های گروهی و تدریس ادبیات آنها در مدارس‌، در کنار زبان ‌فارسی آزاد است‌.

 

همچنین در اصل ۱۹ قانون اساسی نیز قید شده است: مردم ایران از هر قوم و قبیله که باشند از حقوق مساوی برخوردارند و رنگ، نژاد، زبان و مانند اینها سبب امتیاز نخواهد بود.

 

منبع: خانه ملت

اخبار مرتبط:
آیت‌الله مرتضوی: حفظ نظام به معنای نظام عام اجتماعی است؛ نه نظام سیاسی
آیت‌الله مرتضوی: حفظ نظام به معنای نظام عام اجتماعی است؛ نه نظام سیاسی

استاد حوزه علمیه قم، گفت: در استنادهای فقها قابل توجه این است که بر خلاف معنای خاص حفظ نظام در ادبیات سیاسی معاصر که عبارت از نظام سیاسی و حکومت است، فقهای ما در قریب به اتفاق موارد این مفهوم را به عنوان قاعده عام و شامل و در معنای نظام عام اجتماعی، و البته گاهی هم خرده نظام‌های اجتماعی مثل نظام خانواده، به کار برده و مثلا می‌گویند اگر چنین نباشد نظام خانواده یا اقتصاد به هم می‌ریزد. عمده مسأله نظام عام اجتماعی یا خرده نظام‌های اجتماعی است؛ نه نظام خاص سیاسی.

سیدمحمد خاتمی: امیدوارم بزرگان کشور برای گرانی و تورم فکری بکنند
سیدمحمد خاتمی: امیدوارم بزرگان کشور برای گرانی و تورم فکری بکنند

رئیس دولت اصلاحات گفت: اولین کار مجلس هفتم تثبیت قیمت‌ها بود و دیدیم که به کجا رسیدیم و مسأله تورم و افزایش نقدینگی و مسائل دیگری که روز به روز افزایش پیدا کرد و امروز به سطح فوق‌العاده نگران کننده‌ای رسیده است و امیدوارم بزرگان کشور این نگرانی را داشته باشند که حلش کنند.

پزشکیان، نامزد نایب رئیسی مجلس می‌شود
پزشکیان، نامزد نایب رئیسی مجلس می‌شود

سلمان اسحاقی عضو کمیسیون بهداشت و درمان در خصوص نایب رییسی مسعود پزشکیان در مجلس دوازدهم به خبرنگار جماران، گفت: بعضی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در حال رایزنی با پزشکیان هستند تا به عنوان یکی از نواب رئیس در مجلس دوازدهم حضور داشته باشند.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است