کد خبر : 136430
انتشار : ۱۳۹۹/۰۷/۱۸ - 11:40
دسته‌بندی : دسته‌بندی نشده
چاپ

هوشنگ ابتهاج: این آواز شجریان بود که به شعر خیام رونق بیشتری داده بود/«حافظ» اگر زنده بود «شجریان» را غرق در بوسه می‌کرد+فیلم

هوشنگ ابتهاج: این آواز شجریان بود که به شعر خیام رونق بیشتری داده بود/«حافظ» اگر زنده بود «شجریان» را غرق در بوسه می‌کرد+فیلم

به گزارش سایت خبری مدآرا؛ سایه تعریف می‌کرد روزی آقای به‌آذین، نویسنده و مترجم نامور، و آقای شجریان مهمان او بودند. حرف خیام به میان آمد و شجریان با آواز این رباعی خیام را خواند:

جامی‌‌ست که عقل آفرین می‌زندش
صد بوسۀ مهر بر جبین می‌زندش

این کوزه‌گر دهر چنین جام لطیف
می‌سازد و باز بر زمین می‌زندش

شجریان چنان آواز عجیبی خواند که به‌آذین پرید و دست شجریان را بوسید.

سایه می‌گفت این کار آقای به‌آذین عجیب‌ترین کار دنیا بود. چون به‌آذین مرد بسیار استوار و سختی بود. خیلی خوددار بود و تلاش داشت که عواطف خود را نشان ندهد. اما شعر خیام و آواز شجریان چنان او را به هیجان آورد و تسخیر کرد که برخاست و دست شجریان را که سال‌ها از او کوچک‌تر بود، بوسید.

درواقع این آواز شجریان بود که به شعر خیام رونقی بیشتر داده بود. آواز شجریان بر رونق و شوکت شعر خیام و حافظ و سعدی می‌افزود و شجریان قدر خود را می‌دانست و به جایگاه خود واقف بود و سخن به مقتضای سلطنت هنر خود می‌گفت.

این بیت از شفیعی کدکنی را هم بنویسم. شاید نخوانده باشید:

گلبانگِ آتشینِ سیاووشِ عصرِ ما
آینده را فزون‌تر ازین می‌دهد شرر

حرف درست و حقی است. هنر شجریان مثل شعر فردوسی و خیام و سعدی و حافظ می‌رود و می‌رود و می‌رود تا فردا تا آیندۀ دور. تا زمانه‌ای که هنر از دریچۀ خرد و حقیر شرارت و تنگ‌چشمی داوری نمی‌شود… از ازل تا به ابد فرصت هنر اصیل است و کدام هنر اصیل‌تر از هنر شجریان.

فردوسی در ابتدای داستان سیاوش بیتی دارد که نقدحال سیاوش عصر ما هم هست:

یکی میوه‌داری بماند ز من
که باردهمی بار او بر چمن

https://media.khabaronline.ir/d/2020/10/08/0/5471883.mp4

اخبار مرتبط:
آیت‌الله مرتضوی: حفظ نظام به معنای نظام عام اجتماعی است؛ نه نظام سیاسی
آیت‌الله مرتضوی: حفظ نظام به معنای نظام عام اجتماعی است؛ نه نظام سیاسی

استاد حوزه علمیه قم، گفت: در استنادهای فقها قابل توجه این است که بر خلاف معنای خاص حفظ نظام در ادبیات سیاسی معاصر که عبارت از نظام سیاسی و حکومت است، فقهای ما در قریب به اتفاق موارد این مفهوم را به عنوان قاعده عام و شامل و در معنای نظام عام اجتماعی، و البته گاهی هم خرده نظام‌های اجتماعی مثل نظام خانواده، به کار برده و مثلا می‌گویند اگر چنین نباشد نظام خانواده یا اقتصاد به هم می‌ریزد. عمده مسأله نظام عام اجتماعی یا خرده نظام‌های اجتماعی است؛ نه نظام خاص سیاسی.

سیدمحمد خاتمی: امیدوارم بزرگان کشور برای گرانی و تورم فکری بکنند
سیدمحمد خاتمی: امیدوارم بزرگان کشور برای گرانی و تورم فکری بکنند

رئیس دولت اصلاحات گفت: اولین کار مجلس هفتم تثبیت قیمت‌ها بود و دیدیم که به کجا رسیدیم و مسأله تورم و افزایش نقدینگی و مسائل دیگری که روز به روز افزایش پیدا کرد و امروز به سطح فوق‌العاده نگران کننده‌ای رسیده است و امیدوارم بزرگان کشور این نگرانی را داشته باشند که حلش کنند.

پزشکیان، نامزد نایب رئیسی مجلس می‌شود
پزشکیان، نامزد نایب رئیسی مجلس می‌شود

سلمان اسحاقی عضو کمیسیون بهداشت و درمان در خصوص نایب رییسی مسعود پزشکیان در مجلس دوازدهم به خبرنگار جماران، گفت: بعضی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در حال رایزنی با پزشکیان هستند تا به عنوان یکی از نواب رئیس در مجلس دوازدهم حضور داشته باشند.

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلیه حقوق محفوظ است